Kijk ook eens op

Volg onsMollema imponeert in tijdrit Giro d'Italia

Zondag 19 mei 2019

Elite men - Bauke Mollema is derde geworden in de negende etappe van de Giro d'Italia. De Groninger gaf een minuut toe op winnaar Primoz Roglic, die zijn tweede ritzege boekte in deze ronde namens Jumbo-Visma.

Victor Campenaerts eindigde als tweede.

Mollema steeg door zijn sterke rit tegen de klok naar een twaalfde plaats in het klassement. Roglic is tweede achter Valerio Conti, die deze week in een lange vlucht het roze greep. Wel nam hij nog meer afstand op de andere favorieten voor de eindzege in deze ronde. Sam Oomen zakte na de tijdrit van de tiende naar de negentiende stek.

Mollema meldde tevreden de rustdag in te gaan. "Het gevoel was erg goed, maar het was door de regen wel wat glad in de bochten. Ik wilde daarmee geen riscio nemen, dus deed ik het soms rustig aan. Het was de bedoeling de eerste twintig kilometer met een solide tempo af te leggen en vervolgens in de klim het verschil te maken. Ik denk dat het een mooie tijd is in vergelijking met veel andere klassementsrenners."

Tevredenheid bij ploegleider Jan Boven na afloop van de tijdrit vandaag. Hij was onder de indruk van zijn kopman. “Het was zeker niet de bedoeling om zo rustig van start te gaan. Door de weersomstandigheden moesten we het plan aanpassen. We wilden geen onnodige risico’s nemen. Als je dan de mist ingaat, kun je veel tijd verliezen. Op de klim is Primoz voluit gegaan en dat bleek voldoende voor de ritzege. De Giro duurt nog lang en er kan nog veel gebeuren. Tot nu toe staan we er goed voor.”

Foto: © Sportfoto/Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl