Van Witzenburg trots op tiende stek Thuringen

Maandag 03 juni 2019

Women - Als clubrenster werd Marieke van Witzenburg tiende in de Lotto Ladies Tour Thuringen waar ze zich omringd werd door een flink aantal wereldtoppers. Ze kijkt trots terug op de week.

Op de openingsdag was de renster van Jos Feron Lady Force mee met de kopgroep die uiteindelijk het klassement zou kleuren. "Het was ontzettend spannend. Ik zat opeens in een positie waarin je niet verwacht had te zullen zitten. Ik verwachtte niet dat we zoveel ruimte zouden krijgen. Ik ben een aanvalster en vlieg er direct in. Ik had niet gedacht dat we voor het klassement zouden kunnen rijden, het was bizar dat we zoveel tijd kregen. Dat gebeurt waarschijnlijk nooit meer. Je doet er alles aan om je klassering te behouden. Maar het is moeilijk en stressvol om je focus te behouden. De tweede dag verloor ik helaas tijd, daardoor werd het spannend om top 10 vast te houden, wat toch mijn doel was."

Behalve stressvol was het ook een mooi om een week lang voorin het klassement te staan. " Dit is in ieder geval een bijzondere ervaring geweest. Zo vaak krijg je niet de kans om op een dergelijk podium zo'n prestatie neer te zetten. Ik koers nog niet zo lang. Dit was een megakans. Je hebt het niet helemaal in de hand en mist de ervaring om het naar mijn hand te zetten. Een bergetappe overleven was al heel wat en de tijdrit was ook stressvol. Ik had geen idee hoe ik het zou doen tegen de wereldtop. Maar ook de ploeg stond er. Die meiden hebben er alles aan gedaan, ik ben ook trots op hen. Wat we hier met z'n allen hebben neergezet, is echt fantastisch. Hier gaan we nog heel lang met veel plezier op terug kijken met z'n allen."

Lees ook: keepster ADO ontdekt zichzelf als wielrenster

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl