Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Helmantel ook bondscoach duur baan

Donderdag 06 juni 2019

Track - Adriaan Helmantel is met ingang van heden de nieuwe bondscoach baan duurselectie. Hiermee krijgt zijn dubbelfunctie in het wegwielrennen – en baanwielrennen een andere invulling.

Helmantel zal zijn rol als performancecoach van de duurrenners op de baan, waarmee hij de atleten optimaal ondersteunt in trainingen en periodiseringen richting kampioenschappen, combineren met het bondscoachschap op de baan. Het takenpakket voor het coachen van de elitemannen- en vrouwen tijdens de tijdritten op mondiale wegkampioenschappen blijft hetzelfde. Net als de rol van talentcoach voor U23 mannen in het wegwielrennen.

Tim Veldt blijft aan als tactisch coach

Tot en met de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar blijft Tim Veldt betrokken als tactisch coach van de baanduurselectie. Dit betekent dat Veldt tijdens een aantal wereldbekers en de mondiale kampioenschappen de duurselectie blijft begeleiden naast zijn werk als coach van de baanploeg van BEAT Cycling Club. Adriaan Helmantel blijft eindverantwoordelijk voor de duurselectie.

Fulco van Gulik is de nieuwe talentcoach voor de U23 baansprint – en duurselectie. Daarnaast blijft Van Gulik zijn rol vervullen als assistent van bondscoaches Hugo Haak (sprint) en Adriaan Helmantel (duur).

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl