Omloop van de IJsseldelta voor Tagliaferro (+video)

Zaterdag 08 juni 2019

Women - De Omloop van de IJsseldelta is gewonnen door Marta Tagliaferro. De Italiaanse van Hitec versloeg Pernille Mathiesen (rijdend voor een mix team Noord-Nederland) in een sprint-a-deux.

Loes Adegeest van Parkhotel Valkenburg eindigde net daarachter op de derde plaats. Haar ploeggenote Lorena Wiebes werd vijfde en schreef de eindzege in de Nederlandse Loterij Topcompetitie op haar naam.

De wedstrijd werd gedicteerd door een kopgroep van vijftien die zich al ter hoogte van Hasselt los wist te maken van de rest van het veld. Parkhotel Valkenburg had drie rensters mee met Wiebes, Adegeest en Janine van der Meer.

Verder waren Amy Cure (Australische selectie), Eva Jonkers (Rogelli-Gyproc), Kathrin Schweinberger, Kirstie van Haaften (HealthMate), Lonneke Uneken, Marta Tagliaferro (Hitec Products), Ambert van der Hulst, Charlotte Kool (Jan van Arckel), Minke Slingerland (Mexx-Watersley), Annet Pit (Merida-Adelaar), Evy Kuijpers en Pernille Mathiesen (Mix Team Noord-Nederland) van de partij.

Er bleven twaalf rensters van voren over, die lang bij elkaar bleven. Maar Tagliaferro en Mathiesen wisten weg te komen, Loes Adegeest en Kathrin Schweinberger gingen in de achtervolging, maar zij misten net de aansluiting. Tot teleurstelling van Loes Adegeest. "We hadden het normaal natuurlijk graag af willen maken met Lorena Wiebes. Ik hield Pernille Mathiesen al in de gaten en reageerde een aantal keren, maar in de slotfase moest ik haar toch laten rijden. Balen natuurlijk, maar ik ben blij dat ik in ieder geval nog derde was. Als we vierde en vijfde waren geworden, was het natuurlijk nog vervelender geweest. Ik nam ook niet meer over van Schweinberger daarachter, zo kon ik me sparen voor de sprint. En waren we terug gehaald, dan was Lorena vast derde geworden."

Tagliaferro was in haar nopjes met de zege. "Ik was niet van plan om met Lorena Wiebes naar de streep te rijden, dus ik wist dat ik moest proberen weg te komen. Ik had immers ook Lonneke Uneken er nog achter voor de sprint namens de ploeg. Mathiesen was erg sterk, ze probeerde een aantal keren weg te rijden en ik had moeite om haar wiel te houden. Maar toen we de sprint aangingen, was ik zeker van mijn zaak. Ik ben heel blij met deze overwinning, het is mijn eerste zege sinds 2016. Na een sterk voorjaar ben ik blij nu ook een keer te kunnen oogsten."

Voor Lorena Wiebes volstond de vijfde plaats om de eindzege in de Nederlandse Loterij Topcompetitie op haar naam te schrijven. Ambert van der Hulst (Jan van Arckel) werd achtste in Zwolle en werd als beste clubrensters gehuldigd. Evy Kuijpers won de prijs van de strijdlust.

Wiebes stond zo toch op de hoogste trede van het podium. "Natuurlijk had ik graag ook deze wedstrijd gewonnen, maar ik ben blij met de eindwinst in de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Vooraf richt ik me altijd op goede resultaten in de afzonderlijke wedstrijden, maar dit is een mooie beloning voor een sterke reeks. En een mooie opmaat naar de volgende doelen: de Westhoek, de European Games en het NK."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl