Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Kleijn primus in Midden Brabant Poort Omloop

Zondag 16 juni 2019

Elite men - Arvid de Kleijn heeft de Midden-Brabant Poort Omloop gewonnen.

Door vrij makkelijke koersomstandigheden duurde het een klein poosje voordat de kopgroep was vertrokken. De eerste serieuze aanval kwam op naam van Martijn Budding (BEAT). Budding probeerde met zijn aanval Alex Richardson, de leider in de Holland Cup, onder druk te zetten. Hij kreeg gezelschap van Lars van den Berg (Metec-TKH), Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast), Melvin van Zijl (Vlasman) en Stijn de Bock (Canyon DHB-P).

Het strijdplan van BEAT leek te werken, de voorsprong van het zestal liep snel op en de ploeg van Richardson was genoodzaakt de wedstrijd te controleren en de voorsprong terug te brengen. Helaas voor BEAT kreeg Canyon DHB-P al snel hulp van SEG racing (Dainese) en Alecto (Vermeltfoort) waardoor de voorsprong terug liep zonder dat de renners Canyon DHB-P zich erg moesten inspannen, met ongeveer twintig kilometer te gaan was een algehele hergroepering een feit en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint.

De laatste 40 kilometer werd het peloton opgeschrikt door een paar valpartijen waardoor onder anderen de sprinters Coen Vermeltfoort en Jordi Meeus (SEG Racing) de aansluiting met het peloton verloren. Ondanks de chaotische finale en enkele aanvalspogingen de laatste kilometers lukte het de mannen van Metec-TKH het hoofd koel te houden en hun sprinter Arvid de Kleijn perfect te positioneren voor de laatste meters waarin hij Alexander Krieger en Yoeri Havik vrij makkelijk de baas was. 

"In de sprint maakte ik nog wel een schakelfout’’, bekende Arvid de Kleijn na afloop. ,,Ik stond eigenlijk te groot en kreeg de versnelling maar moeilijk op gang.’’

Nick van der Meer van VolkerWessels-Merckx werd vierde en beste clubrenner, overigens op de voet gevolgd door Bjorn Bakker van John Deere-NWVG: vijfde.

Foto: © John KuijstersEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl