Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint scratch op Europese Spelen

Vrijdag 28 juni 2019

Track - Kirsten Wild heeft haar eerste overwinning op de Europese Spelen in Minsk binnen. De Overijsselse werd winnares van de scratch.

De voormalig wereldkampioene op dit onderdeel kreeg de Italiaanse Martina Fidanza (tweede) en de Wit-Russische Hanna Tserakh (derde) mee op het podium. Wild werd donderdag vijfde op de puntenkoers. Ze rijdt ook nog het omnium en de koppelkoers.

Wild was donderdag vijfde op de puntenkoers geworden. “Ik zag de scratch wel weer als een nieuwe kans, een nieuwe wedstrijd. Maar gemene deler is wel dat er door sommigen heel afwachtend gereden werd en dat veel concurrentes hun koers nadrukkelijk op mij afstemden. Maar uiteindelijk kreeg ik vandaag wat ik wilde: een sprint om de medailles, die ik wist te winnen. In principe startte ik hier niet met huizenhoge ambities. Ik zie het toernooi als mooie gelegenheid om ook wat zaken uit te proberen, maar natuurlijk is het lekker om ook een onderdeel te winnen. “ Wild heeft nog twee onderdelen op het programma staan met het omnium en de koppelkoers. “Ik heb er wel zin in. Er heerst hier een mooie ambiance, het is een soort mini-uitvoering van de Olympische Spelen. Mooi om mee te maken .Wat er sportief nog in het vat zit, gaan we de komende dagen zien"zegt ze op de KNWU-site.

Shanne Braspennincx was ook content met zilver. “Het is toch afwachten hoe je vorm is als je zo’n toernooi gaat rijden in een periode waar je niet zo naar toe piekt als normaal in een seizoen met wereldbekers en bij een wereldkampioenschap. Maar ik mag dik tevreden zijn met brons op de teamsprint en zilver op de keirin. Ik ga het sprinttoernooi nog rijden, maar het is even afwachten wat ik nog in de benen heb na twee zware onderdelen. Ik zie dat onderdeel als mooie kans om zoveel mogelijk dingen uit te proberen in de ritten die ik rijd. En dan zien we wel hoever we komen. Vandaag op de keirin had ik samen met bondscoach Hugo Haak gekozen voor de tactiek om wat afstand te geven en er dan overheen te gaan. Uiteindelijk had ik niet genoeg snelheid om te winnen, maar ik ben zeker tevreden met dit zilver.” Zij hoefde alleen Simone Krupeckaite maar voor zich te dulden in de uitslag.

Jan Willem van Schip wist zich als wereldkampioen  geconfronteerd met een situatie waarin de concurrentie vooral oog voor hem had. De wedstrijd werd al snel een tweestrijd tussen hem en Christos Volikakis, een duel dat de Griek net in zijn voordeel wist te beslissen. In het sprinttoernooi wisten Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zich als snelste en tweede te kwalificeren. Beide renners drongen door tot de kwartfinales van het sprinttoernooi, dat zaterdag vervolgd wordt.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl