Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Joop Zoetemelk eregast in Wielerronde van Abbenbroek

Woensdag 10 juli 2019

National - Joop Zoetemelk zal aanstaande zaterdag als eregast het startschot lossen bij de 39e editie van de Wielerronde van Abbenbroek. De wielerlegende droeg 22 dagen de gele trui in de Tour de France en won de Tour in het tenue van TI-Raleigh in 1980.

Joop Zoetemelk zal ook deelnemen aan de nationaal populaire koppeltijdrit voor jong en oud. Bondscoach Koos Moerenhout maakt ook deel uit van de prominenten, die in het Zuid-Hollandse Abbenbroek deelnemen aan de koppeltijdrit.

Het wielerspektakel op de Gemeenlandsedijk in Abbenbroek begint om 10.00 uur met de Sportklasse. Bij de elite-vrouwen komen om 11.15 uur onder ander wereldkampioene veldrijden 2016 Thalita de Jong (Chevalmeire Cycling), Marjolein van ’t Geloof (Alé Cipollini) en de Australische baanrenster Amy Cure (o.a. wereldkampioen puntenkoers 2014) aan de start voor de miniklassieker. De elite/beloften/amateurs worden om 13.00 uur weggeschoten door Joop Zoetemelk. Raymond Kreder, Jordi Talen, viervoudig winnaar Michael Vingerling (2009, 2010, 2011 en 2016) uit Hellevoetsluis en de 51-jarige ex-TI Raleigh prof Louis de Koning (in navolging van de nog altijd fanatiek koersende oud-prof Erik Dekker) komen aan de start. ‘’Ik mis nu nog een beetje power, maar dat komt wel weer terug. Abbenbroek is met een lengte van 4 kilometer een mooi rondje, zou mooi zijn als ik tussen die jonge mannen ook een goede uitslag zou kunnen rijden’’, aldus de kampioen van Nederland voor renners-zonder-contract 2001.

Vanaf 17.00 uur komen de circa 150 koppels aan de start om de 36Cycling koppeltijdrit te rijden. Informatie en inschrijven over de koppeltijdrit vind je op: Wielerrondevanabbenbroek.nl

Foto: © Sportfoto

WIN 'MIJN TOUR DE FRANCE' VAN GERAINT THOMASEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl