Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud en zilver op EK Baan

Woensdag 10 juli 2019

Track - Daniek Hengeveld is Europees kampioene afvalkoers geworden bij de junior-vrouwen. Het was de tweede medaille van de tweede dag.

Daan Kool is namens Nederland tweede geworden op de kilometer bij de junioren op het EK Baan in Gent.

De Griekse winnaar bleek slechts minimaal sneller.: 2/1000ste

Ook de teamsprinters waren succesvol. Het trio Lavreysen-Ligtlee-Van der Wijst won het goud op de teamsprint bij de mannen -23, Van de Wouw en Van der Peet reden naar zilver op de teamsprint bij de vrouwen -23.

De dag begon met zilver voor Daan Kool, die op de kilometer voor junioren naar het zilver reed. Slechts 2/1000sten hielden hem van het goud, dat nu ging naar de Griek Konstaninos Livanos. Kool was voornamelijk blij na afloop. “Natuurlijk is het zuur dat ik zo dicht bij het goud was en er net naast grijp. Maar als ik eerlijk ben, moet ik gewoon heel blij zijn met mijn tijd” zegt Kool op de KNWU-site.

Daniek Hengeveld bezorgde vervolgens de ploeg een eerste continentale titel door goud te winnen in de afvalkoers voor junior-vrouwen. Ook zij was blij verrast, zo zegt ze in een bericht van de KNWU. “Als eerstejaars juniore ben je toch benieuwd waar je staat, zo vaak rijden we ook niet in een internationaal veld. Maar mijn tactiek klopte om goed van voren te blijven rijden. Dat kost misschien wat meer kracht, maar scheelt ook stress als je steeds van achteren moet komen."

Foto: © Sportfoto

WIN 'MIJN TOUR DE FRANCE' VAN GERAINT THOMAS

 


Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl