Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tauber, Alvarado en Pieterse naar Nederlandse titel MTB

Zondag 21 juli 2019

Offroad - Anne Tauber is in Sittard Nederlands kampioene MTB geworden. De noorderlinge volgde de dit jaar afwezige Anne Terpstra op.

Annemarie Worst reed naar een tweede stek op Watersley, Sophie von Berswordt werd derde. De laatste had in de slotfase met een lekke band af te rekenen. 

 

Tauber was blij met de zege. "Het is altijd mooi om Nederlands kampioene te worden en het rood-wit-blauw te kunnen dragen. Het is jammer dat er geen duel met Anne Terpstra was, maar je moet in een seizoen keuzes maken. Zij kiest voor het EK, ik rijd die wedstrijd niet. Vooraf wist ik dat Sophie het me hier lastig zou maken, maar ook Annemarie bleek prima in orde. Maar de groep was me iets te groot en daarom besloot ik al vroeg een keer door te trekken. Toen kwam ik eerder dan voorzien alleen te rijden en heb ik er mijn eigen wedstrijd van gemaakt. Ik ga dan niet op reserve rijden. Het was een mooi uitdagend rondje, waarop je wel bij de les moest blijven. Echt een verrijking voor het Nederlandse circuit en misschien wel wereldbekerwaardig."

Ceylin del Carmen Alvarado en Puck Pieterse wonnen de titels bij de beloften-vrouwen en junior-vrouwen. Bij de beloften-vrouwen was het zilver voor Aniek van Alphen en het brons voor Hannah van Boven.

Niek Hoornsman werd eerder op de dag kampioen bij de junioren. De mountainbiker uit Noord-Holland bleef Luke Verburg (tweede) en Perry Wit (derde) voor op Watersley.

 

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl