Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vijf continentale teams aan start Achterhoek

Maandag 22 juli 2019

Elite men - De Ronde van de Achterhoek kan in 2019 op de deelname van vijf van de zes Nederlandse continentale teams rekenen.

SEG Racing Academy, Metec-TKH, Monkey Town – á Bloc, het Vlasman Cycling Team en het Alecto Cycling Team hebben hun komst voor 18 augustus toe gezegd. Alleen BEAT ontbreekt.

Met Cees Bol greep SEG Racing Academy in 2018 de winst in de Ronde van de Achterhoek. Dat de wielerklassieker daarmee een sterke winnaar had gekregen, werd dit jaar nog eens extra duidelijk. Bij zijn nieuwe ploeg Team Sunweb wist Bol al Nokere Koerse en etappes in de Tour of California en Tour of Norway te winnen. Daarnaast is hij momenteel actief in de Tour de France.  

Naast de continentale teams prijken op de startlijst van de Ronde van de Achterhoek de sterkste clubteams van Nederland. Ook staat er met het Embrace The World Cycling Team een Duitse ploeg aan het vertrek. Het Twentse VolkerWessels-Merckx, dat voor 2020 de continentale status aanvraagt, is momenteel het leidende team in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Alling-Krush WV de IJsselstreek en het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team bezetten momenteel de tweede in derde plaats in dat klassement. De drie teams behoren allen tot de deelnemende ploegen op 18 augustus. 

Gravelstroken en kasseien

In totaal doen 25 teams mee aan de Ronde van de Achterhoek. Zij zullen in een 200 kilometer lange wedstrijd uit moeten gaan vechten wie de opvolger van Bol wordt. Dit jaar wordt er gestart in Doetinchem en ligt de finish in Terborg. Kenmerkend voor de Ronde van de Achterhoek zijn de kasseien en gravelstroken. Er zijn ditmaal dertien van die onverharde stroken in het parcours opgenomen, die een totale afstand van 14,3 kilometer hebben. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl