Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtitel BMX voor Twan van Gendt

Zaterdag 27 juli 2019

Offroad - Twan van Gendt is in het Belgische Zolder wereldkampioen BMX geworden. In de finale bleef hij favoriet en Europees kampioen Niek Kimmann voor.

Laura Smulders won zilver bij de elite-vrouwen. Zij verloor haar wereldtitel aan Alice Willoughby. De Gelderse was niet tevreden met de afloop. "Ik had een goede dag, maar in de finale wilde ik wellicht te graag. Ik raakte het starthek en toen was het al haast niet meer mogelijk om eerste te worden. Dat ik uiteindelijk tweede word is eigenlijk al ongelofelijk. Maar daar was ik natuurlijk niet voor gekomen. Ik wilde heel graag nog eens wereldkampioene worden." Axelle Etienne uit Frankrijk werd derde. "Die kon ik nog voorbij, maar ze hield me lang opgesloten op plek drie. Winnen was gewoon onmogelijk."

Van Gendt was uiteraard dolblij met de zege. "Ik had een goede start, maar vervolgens verpestte ik het bijna op het tweede deel. Ik maakte een fout, maar kon gelukkig in de baan blijven en de race vervolgen. Ik was duidelijk niet de enige die niet de perfecte finale reed. Maar de afloop was dat wel. In 2015 reden we ook het WK BMX in Zolder en toen won ik alles, behalve het wereldkampioenschap. Die ging toen naar Niek Kimmann. Nu won hij de Nederlandse titel en de Europese titel en wist hij me te passeren. Nu hield ik de koppositie vast. Wereldkampioen worden is gewoon een droom, ik ben heel blij dat het gelukt is."

Niek Kimmann gold als een titelfavoriet, maar uiteindelijk kon hij goed leven met zilver. "De baan in Zolder ligt me niet geweldig. Ik had een heel slechte start en toen was ik direct gezien. Het is gezien die beginfase nog knap dat ik hier tweede word en dus heb ik vrede met deze tweede plek. Twan van Gendt reed een heel sterke finale en ik niet. Het is mooi om hier met hem op het podium te staan." 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl