Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint EK, brons voor Vader

Zondag 28 juli 2019

Offroad - Mathieu van der Poel is Europees kampioen op de MTB geworden.

In het Tsjechische Brno bleef de Nederlander de Zwitser Florian Vogel op 42 tellen tweede. Milan Vader won verrassend het brons.

Van der Poel startte furieus in het Tsjechische Brno. De Tsjech Ondrej Cink was aanvankelijk de enige die in zijn spoor kon volgen, maar hij nam de leiding over toen Van der Poel een foutje maakte en tegen de grond sloeg. De Nederlander moest even bekomen, maar toen hij eenmaal weer vooraan was aangesloten, wist hij opnieuw van de anderen weg te rijden. De voorsprong bedroeg lange tijd ruim een minuut, maar uiteindelijk kwam de winnaar met 42 tellen voorsprong over de finish op de Zwitser Florian Vogel. Milan Vader reed constant bij de eerste tien, maar wist in de tweede helft van de wedstrijd steeds meer renners te passeren en zo het brons te veroveren. Hij werd vorige week Nederlands kampioen in Sittard.

Van der Poel veroverde zijn eerste Europese titel op de mountainbike, op dit moment is hij ook in het bezit van de continentale titel in het veld. "Dit Ek was één van mijn grote doelen op de mountainbike dit jaar” zei Van der Poel na afloop. “ Dit parcours ligt me goed en ik wist dus dat hier een kans had op de winst. Het begin was goed. Ik viel alleen vroeg in de wedstrijd en het duurde even voordat ik mijn ritme gevonden had. Maar toen dat lukte, kon ik opnieuw afstand nemen van de rest.” Van der Poel zal zijn Europese trui met sterren kunnen dragen bij de volgende wereldbekerwedstrijden in Val di Sole en Lenzerheide. “Daarna ga ik enkele wegwedstrijden rijden, met als grote doel het wereldkampoienschap in Yorkshire.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl