Van Dijk wint met Trek-Segafredo in Vargarda

Zaterdag 17 augustus 2019

Women - Trek-Segafredo heeft de ploegentijdrit in Vargarda gewonnen. Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk behoorde tot de winnende ploeg.

Canyon-Sram eindigde op de tweede stek, Team Sunweb met Brand en Mackaij werd derde. Boels-Dolmans greep met een vierde plek net naast het podium. Daarmee waren de krachtsverhoudingen op de finish gelijk aan het tweede punt. Op het eerste punt leek Boels-Dolmans nog op podiumkoers. 

Voor Van Dijk was het haar eerste ploegentijdrit met Trek-Segafredo. "We hoopten natuurlijk voor het podium en voor de zege mee te kunnen doen. Onze eerste trainingen hier op het parcours verliepen heel soepel, dat was al hoopgevend. En onderweg hoorden we dat we goed bezig waren. Normaal wil ik geen tijden horen, maar bij een ploegentijdrit doen we dat altijd wel, omdat de anderen wel graag onderweg weten waar ze aan toe zijn. Het laatste stuk reden we met vijf en de beurten werden van iedereen wat korter. Toen was het afwachten hoe de andere teams het op dat stuk zouden doen. Of daar niet nog iemand veel op ons goed wist te maken, maar uiteindelijk bleek het de snelste tijd. Een mooie zege. Ook al is er geen wereldkampioenschap meer op dit onderdeel, het blijft een mooi onderdeel om te rijden. Ook als deze wedstrijd opgaat in de Scandinavisch etappekoers die er aan zit te komen, hoop ik dat ze deze wedstrijd erin houden. Een ploegentijdrit hoort er wat mij betreft bij, maar ik heb daar natuurlijk met zo'n sterk team ook belang bij." De Europees kampioene tijdrijden had - net als op het EK - geen last van haar rug gehad. "Maar ik hoop dat ook de reactie uitblijft. Vorige week op het EK in Alkmaar had ik tijdens de wegwedstrijd veel last van mijn rug als gevolg van de tijdrit."

Lucinda Brand reed met Sunweb naar een derde tijd. Daar kon de Rotterdamse goed mee leven. "We waren met Team Sunweb natuurlijk twee jaar geleden wereldkampioen op dit onderdeel en gingen ook nu voor het hoogste. Maar de verschillen waren duidelijk en uiteindelijk zijn we tevreden met de podiumplaats die we vandaag haalden. Het is zonde dat ze dit onderdeel geschrapt hebben als WK-discipline. In een ploegentijdrit zet je echt met z'n zessen een prestatie neer, waaraan iedereen een bijdrage levert. Ook degenen die niet met de beste vier over de finish komen." Brand kijkt met plezier vooruit naar de dag van morgen, als de WorldTour-race over deels onverharde stroken wordt verreden. "Ik denk dat de gravelstroken er door de regen wel wat gemakkelijker bij liggen. Maar Vargarda blijft een mooie koers, waarin het op veel verschillende manieren kan aflopen. En een wedstrijd die ons als Nederlandse rensters goed ligt."

Foto: © CyclingOnline.nl

1. Trek-Segafredo 45.53

2. Canyon-Sram 0.25

3. Team Sunweb 0.46

4. Boels-Dolmans 1.17

5. Team Virtu 1.48

6. Mitchelton-Scott 1.50

7. Valcar-Cylance 2.35

8. CCC-Liv 3.04

9. Ale Cipollini 3.04

10. Movister 3.19

13. Team Parkhotel 3.31Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl