Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zeges voor Havik en Meijers

Dinsdag 20 augustus 2019

Elite men - Piotr Havik heeft vandaag de GP Stad Zottegem gewonnen. De renner van BEAT Cycling Club ging in de uitslag André Greipel vooraf.

Net voor het einde van een kasseistrook wist Havik zich los te rukken van zijn groep, waarna hij vlot naar de twee overgebleven koplopers wist te springen. Vermeersch beet zich vast in het wiel van Havik, maar na een nieuwe versnelling van de Nederlander, één kilometer voor de finish, moest Vermeersch hem toch echt laten gaan. Havik werkte in een ongelooflijk tempo de laatste kilometer af, trok zijn shirt recht en kon zijn handen omhoogsteken. Vier seconden later kwam André Greipel als eerste van de achtervolgers binnen, die Vermeersch al op hadden geslokt.

 

Piotr Havik is natuurlijk erg trots op zijn prestatie: “Op de laatste kasseistrook ontstond een flink slagveld. Ons geluk was dat Greipel in de achtervolgende groep zat, waardoor niemand echt door durfde te rijden om ons terug te halen. Drie jaar geleden ben ik begonnen bij deze ploeg, waar ik de kans heb gekregen om rustig te groeien en mezelf te ontwikkelen als renner. Ik ben ontzettend blij dat ik nu de eer heb om de allereerste 1.1 koers binnen te halen voor BEAT Cycling Club.” 

Vorig jaar won Havik de Ronde van Overijssel (1.2).

Jeroen Meijers won vandaag een rit in de Tour de Indonesia.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl