Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stem Middeljans klinkt niet meer langs parcoursen

Maandag 02 september 2019

National - Harry Middeljans heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als jurylid. De inwoner van Wierden was een bekende stem langs de wielerparcoursen als microfonist.

In de profronde van Almelo werd Middeljans dit weekeinde uitgezwaaid. Hoewel deze wielerspeaker het meest te horen was in de criteriums en klassiekers in district oost, klonk zijn stem ook bij wedstrijden als Olympia's Tour, de NK's in Montferland en Emmen, de veldrit van Gieten en het NK Veldrijden in Hellendoorn. Ook was Middeljans lang één van de drijvende krachten achter de GOW-veldritcompetitie.

De loopbaan van Middeljans achter de micro is in twee perioden op te delen. Vanaf de jaren zeventig tot 1986 klonk zijn stem al bij de wielerkoersen. Vijftien jaar geleden pakte hij de draad weer op. In de tussentijd was Middeljans actief bij onder meer RTV Oost en Eurosport.

Hij deed al dit werk altijd in combinatie met zijn functie als fysiotherapeut. Middeljans heeft aangeboden zijn opvolgers eventueel te willen coachen. Hoewel hij had aangegeven niet teveel poespas te willen rond zijn afscheid, stond hij in Almelo toch zelf even in het middelpunt van de belangstelling. Met zijn vrouw Esje  onderginghij hoe er in het enig overgebleven Twentse profcriterium stil gestaan bij zijn afscheid.

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl