Boels Ladies Tour: proloog voor Van Vleuten

Dinsdag 03 september 2019

Women - De proloog van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Annemiek van Vleuten

In 3,8 kilometer over het Tom Dumoulin Bike Park bleef de wereldkampioene de concurrentie voor. Lisa Klein gaf als tweede zes tellen toe, Lucinda Brand eindigde als derde op zeven seconden.

Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk miste een bocht en speelde daardoor geen rol van betekenis in het klassement.

Van Vleuten was vooraf niet helemaal gerust op een goede afloop. "Natuurlijk wilde ik graag winnen in deze regenboogtrui, maar ik kom net van hoogtestage en dan is dit korte werk met al die bochten best een uitdaging. Deze zege is een blijk van goede vorm" aldus Van Vleuten die in deze ronde niet bij voorbaat voor een derde eindzege gaat. Ze vindt dat de wedstrijd te veel af hangt van de bonisconden met slechts één korte tijdrit en zonder Limburg-etappe in het rittenschema. "Ik mik dit jaar op ritzeges in deze ronde."

Lucinda Brand eindigde op een derde plek. "Ik hoopte op een korte uitslag en ben hier heel tevreden mee. In principe is Leah Kirchmann onze kopvrouw in deze ronde, maar het is altijd goed om meer mensen kort in het klassement te hebben. Het zal er ook aan liggen of het de boniseconden zijn die de doorslag geven deze week of dat de weersomstandigheden een belangrijke rol gaan spelen."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl