Boels Ladies Tour: Wiebes wint en leidt

Donderdag 05 september 2019

Women - De tweede etappe van de Boels Ladies Tour eindigde in Gennep. De zege ging er - net als in Weert - naar Lorena Wiebes.

Quinty Ton was de eerste aanvalster van de dag, maar de renster van Biehler was al voor de eerste doorkomst in Gennep weer tot de orde geroepen.

In de finale was er nog een groep met Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo), Valerie Demey (CCC-Liv) en Franziska Koch (Sunweb) ten aanval getrokken, maar zij kregen weinig ruimte. 

Net als gisteren probeerde ook Moniek Tenniglo van Mitchelton-Scott het alleen, maar die poging was snel geneutraliseerd.

Het was vervolgens Lorena Wiebes die de sprint won. Kirsten Wild sprintte opnieuw naar plaats twee, Lucinda Brand werd derde in Weert en sprokkelde zo weer wat seconden voor het klassement. Het is echter Wiebes die de leiderstrui over wist te nemen van Annemiek van Vleuten, die zich opnieuw niet in de strijd om de boniseconden mengde.

Wiebes was blij met de dubbelslag die ze sloeg in Gennep. "Het was een lastiger sprint dan in Weert, waar ik zelf kon aangaan. Ik zat even ingesloten, maar ik wist eruit te komen en kon toen - weliswaar wat meer nipt dan woensdag - winnen. Ik kwam hier om zo veel mogelijk ritten te winnen, maar heb ook het eindklassement in gedachten. Zeker omdat de boniseconden wel eens heel belangrijk kunnen zijn in deze ronde. Ik zal moeten afwachten of ik me ga handhaven in de etappe over de Holterberg vrijdag, maar ik heb nu de trui en ikzelf en mijn ploeggenoten van Parkhotel Valkenburg gaan er alles aan doen om die leidende positie te behouden."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl