Boels Ladies Tour: Klein wint in Nijverdal

Vrijdag 06 september 2019

Women - De derde etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Lisa Klein. De Duitse leidt ook in de ronde. In een sprint met vier versloeg Klein Europees kampioene Amy Pieters.

In de voorlaatste ronden reden achttien rensters weg uit het peloton en moest Lorena Wiebes de anderen laten gaan, maar in het gezelschap van onder anderen Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk sloot de renster van Parkhotel Valkenburg aan.

In de laatste omloop reden Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans) en Hannah Barnes (Canyon-Sram) weg uit het peloton.

Op weg naar de Diepe Hel schudde Annemiek van Vleuten aan de boom, in derde instantie kreeg haar ploeggenote Amanda Spratt Lizzie Deignan, Amy Pieters en Lisa Klein mee. De vier reden weg bij de andere favorieten en arriveerden met kleine voorsprong in Nijverdal.

Klein won eerder dit jaar al de Healthy Ageing Tour en de BeNe Ladies Tour. Nu nam de Duits kampioene tijdrijden een voorschot op de eindzege in de derde etappekoers op Nederlandse bodem. "We kwamen hier voor een ritzege en een plek op het eindpodium. Het eerste is alvast gelukt en het is mooi dat mijn uitgangspositie nu ook goed is met nog twee dagen voor de boeg. Mijn ploeg heeft me goed van voren gehouden vandaag en ik kon meespringen toen er aangevallen werd op de kleine beklimming in de slotfase. Het was een beetje bluffen in de sprint, maar ik kon de zege behalen en daar ben ik heel blij mee."

Amy Pieters baalde van de nipt gemiste kans. "We gingen vandaag echt voor de dagzege en het was echt heel close in de sprint. Maar helaas was Lisa net iets sneller, anders kan ik het niet maken. Voor het klassement doe ik misschien een goede zaak, maar daar gaan we later nog naar kijken."

Lorena Wiebes staat er nog altijd heel goed voor in het klassement. "De eerste keer dat ze weg reden, zat ik achter de gevallen Laetizia Paternoster en moest ik uitklikken. Gelukkig zat Annemiek van Vleuten ook nog in die groep en kon ik in haar spoor terug rijden. Toen de vier weg reden, had ik niet direct een antwoord, maar ik hoorde op de communicatie dat hun voorsprong slonk in de slotfase. Ik denk dat ik er in het klassement nog altijd goed voor sta, maar weet ook dat de finales zaterdag en zondag lastig kunnen zijn. Mijn ronde is al geslaagd, maar natuurlijk ga ik proberen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl