Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel imponeert met ritzege Tour of Britain

Dinsdag 10 september 2019

Elite men - De vierde etappe van de Tour of Britain leverde een ritzege op voor Mathieu van der Poel. De Brabander heeft nu ook de leiding genomen in de Britse ronde.

De renner van Corendon-Circus reed op de oplopende finishstrook in Kendal voorbij drie vluchters en kwam met voorsprong als eerste over de streep.

Van der Poel gebruikt de Tour of Britain als voorbereiding op het wereldkampioenschap in dezelfde regio, in Yorkshire.

Dylan van Baarle kleurde de rit met een lange aanval, maar werd in het laatste koersuur terug gehaald. Een kopgroep van drie - met Ben Hermans - leek op weg naar het verdelen van de prijzen, maar een eerste peloton streek nog net op de vluchters neer.

Van der Poel: "Het was een gok, want ik wist niet precies waar de finishlijn lag. Gisteren raakte ik wat ingesloten en daarom besloot ik nu volle bak te vertrekken met driehonderd meter te gaan. Het was ver van de lijn, maar ik kon een kloof slaan. Het laatste stuk was wat gemakkelijker en zo hield ik het vol tot de finishlijn. Het is leuk om hier een zware rit te winnen. Mijn team controleerde de wedstrijd samen met Mitchelton. Otto Vergaerde heeft geholpen de sprinters terug te halen en zo kon ik sprinten voor de winst."

Foto: © Sportfoto - Gary MainEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl