Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eerste nieuwkomers voor MonkeyTown-A Bloc

Vrijdag 20 september 2019

Elite men - Met Stijn Appel en Stijn Daemen zijn de eerste twee namen voor volgend seizoen bekend gemaakt bij het continentale team van MonkeyTown-A Bloc.

Stijn Appel komt over van WV West-Frisia en Stijn Daemen komt dit seizoen uit voor de Belgische ploeg Home Solution – Soenens Cycling Team.

Stijn Daemen is 20 jaar en een uitstekend tijdrijder. Zo is hij al twee keer Nederlands Kampioen tijdrijden geweest, de laatste keer bij de junioren. Na vier jaar voor Belgische ploegen te hebben gereden is de Limburger weer terug op Nederlandse bodem. Dit seizoen won hij onder andere de GP Bavay in Frankrijk en werd hij vijfde in het eindklassement van de Ronde van Namen. “Ik ben zeer blij dat Monkey Town–À BLOC CT voor mij heeft gekozen. De ploeg heeft een heel mooi wedstrijdprogramma waarmee ik mijzelf kan ontwikkelen tot betere en completere renner. Ik heb heel veel zin in volgend jaar. Doordat ik een goede tijdrit in de benen heb kan ik vaak meedoen voor het klassement in rondes met een tijdrit erin. Afgelopen seizoen heb ik gemerkt dat ik weer mee kan doen in finales van wedstrijden, dit lukte mij als eerstejaars belofte niet altijd. Ik wil elk jaar blijven groeien en hoop zo een mooie wielercarrière tegemoet te gaan. Mijn grote droom is om ooit een profcontract te tekenen."

Stijn Appel kan bestempeld worden als laatbloeier en is van origine mountainbiker. Naast strandraces is hij dit jaar steeds vaker op de weg te vinden en reed daarbij goede uitslagen, met onder andere twee keer een tweede plaats, namelijk op het DK Noord-Holland en het criterium van s’Gravendeel. Ook behaalde hij een sterke achtste plek tijdens de Topcompetitie klimtijdrit in Vaals. In 2020 zal de focus 100% op het wegwielrennen zijn.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl