Lonneke Uneken naar Boels-Dolmans

Maandag 23 september 2019

Women - Lonneke Uneken rijdt per 1 januari voor Boels-Dolmans. De tweedejaars belofte-vrouw - derde op het EK in Alkmaar - komt over van Hitec.

Uneken reed als youngster een opvallend seizoen met enkele top 10 plaatsen in Wereldbekerwedstrijden. Tevens won ze de bronzen medaille tijdens het EK onder de 23. Uneken typeert zichzelf als een sprintster voor het klassieke werk, een renster die er in het voorjaar wil staan.

Met haar 19 jaar is ze de jongste renster van de Boels-Dolmans ploeg. Bij de ploeg wil ze weer stappen gaan zetten. “Het afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd en stappen gezet die ik zelf nog niet voor mogelijk hield. Ik hoop bij Boels-Dolmans een nog hoger niveau te gaan halen. Alles rondom de ploeg is super goed geregeld, ik kan veel leren van mijn nieuwe ploeggenoten. Ik kijk er zeer naar uit om me samen met hen voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook de aanvallende manier van koersen spreekt me zeer aan, ik wil graag mijn bijdrage leveren in de finale en het spel zo goed als mogelijk mee spelen.” 

Ploegleider Danny Stam is ook zeer blij met de komst van Uneken. “De komst van Lonneke is natuurlijk goed nieuws voor de ploeg. Ik zie haar komst als een goede versterking in de breedte. We hebben met Lonneke een extra renster in onze gelederen die in o.a. het voorjaar haar meerwaarde gaat bewijzen.” Uneken heeft een contract voor één jaar getekend en is de 12e renster van de Boels-Dolmans ploeg voor het volgende seizoen.

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl