Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Heijden verovert brons op WK MTB

Vrijdag 30 augustus 2013

Offroad - Michiel van der Heijden heeft de Nederlandse ploeg een medaille bezorgd op het WK Mountainbike in Pietermaritzburg. De Brabander van het Giant Team reed in Zuid-Afrika naar de derde plaats. Het was het eerste succes voor de ploeg van bondscoach Tim Heemskerk.

Gerhard Kerschbaumer (goud) en Julian Schelb (zilver) waren als enigen te sterk voor de Nederlander, die vorig jaar zilver veroverde op het WK. Van der Heijden won dit jaar de nationale titel MTB bij de elite, waar hij met dispensatie aan deel nam. Internationaal maakte hij het jaar af bij de beloften. Zijn volgende doel is nu het WK veldrijden in Hoogerheide. "Daar in mijn eigen Brabant wil ik me laten zien" aldus de renner die twee winters geleden brons won op het WK veldrijden in Koksijde.

Koekoek

Op het onderdeel Cross-Country is Nederland nu klaar op dit WK. Er werd geen elite-dame afgevaardigd, terwijl de twee geselecteerde elite-heren Henk-Jaap Moorlag en Rudi van Houts zich beiden om gezondheidsredenen afmeldden. Wel geldt Rick Koekoek nog als medaillekandidaat op het onderdeel trial.

Foto: © Ego-Promotions / MaasewerdEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl