Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour verhuist in 2020 naar maart

Dinsdag 01 oktober 2019

Elite men - Olympia’s Tour vindt komend jaar in het vroege voorjaar plaats. De oudste etappekoers van Nederland kreeg deze week groen licht voor de datum 19 tot en met 22 maart. Met deze nieuwe plek op de wielerkalender wil de organisatie de wielerronde van een gezonde toekomst garanderen.

Dit jaar zag organisator Thijs Rondhuis van Courage Events zich genoodzaakt naar oktober uit te wijken. De komende editie vindt plaats van 17 tot en met 20 oktober. “Die verhuizing van september naar oktober zien wij als een noodoplossing, tot stand gekomen na maanden overleg met de Landelijke Eenheid van de politie en de KNWU. De Landelijke Eenheid heeft aangegeven dat de plek op de kalender in maart hen goed uitkomt gezien hun verder drukke agenda met andere werkzaamheden. Voor de teams is een etappekoers in het voorjaar een welkome aanvulling op hun wedstrijdprogramma.”

Het is de bedoeling van de organisatie om komend jaar te organiseren voor twintig teams van elk acht renners. Net als dit jaar zijn zowel beloften- als elite-renners welkom in deze ronde.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl