Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cultuur en topsport hand in hand richting EK Baan

Donderdag 03 oktober 2019

Track - Terwijl de Nederlandse baanselectie zich met een trainingskamp voorbereidde op het Europees Baanwielrennen in Apeldoorn van 16 tot en met 20 oktober, draaide ook de carrousel met side-events op volle toeren. Cultuur en topsport gaan hand in hand bij de fotowedstrijd rond de Europese titelstrijd. In de bibliotheek van CODA Apeldoorn zijn de beste tien inzendingen te bekijken.

De afgelopen weken hebben diverse groepen deelgenomen aan workshops van fotograaf Frits van Eldik (Canon Ambassadeur). Hoe maak je nu zo’n dynamische foto waarbij de snelheid echt goed zichtbaar is? Wat wil je overbrengen en wat is je plan? Dat was de uitdaging voor de deelnemers. De  inzendingen hangen in de bibliotheek van CODA Apeldoorn en naar aanleiding van de indrukken kan het publiek stemmen op hun favoriete foto’s. De winnende fotograaf draait tijdens het EK baanwielrennen mee met het mediateam van de organisatie en krijgt zo de gelegenheid om de topsporters in actie en voor volgepakte tribunes op de foto te zetten. Stemmen kan ook via de site van het EK, klik hiervoor op de banner bovenin de pagina.

Ook is er op donderdag 3 oktober een EK Baan Sportquiz in Café Humphreys. Uiteraard is kennis van wielrennen een pré, maar met algemene (sport)kennis ben je zeker niet kansloos op deze dag. En steek je ongetwijfeld iets op. Daarna komt de wielrennende jeugd in actie op zaterdag 6 oktober tijdens een internationale jeugddriedaagse. Omnisport verwelkomt dan de jeugdcategorieën drie tot en met zeven (10 tot en met 14 jaar) en de nieuwelingen en nieuwelingen-meisjes (15-16). Uiteraard met veel Nederlandse deelnemers, maar ook deelname van buiten onze landsgrenzen. 

En de topsporters zelf komen op donderdag 3 oktober in actie tijdens een bike-off waar de samenstelling van de teamsprints voor mannen en vrouwen wordt bepaald. Sinds dit jaar vindt voor alle grote toernooien een dergelijk kwalificatiemoment plaats om op basis van een aantal tests de snelste twee vrouwen en drie mannen te kunnen aanwijzen voor deelname op de teamsprint bij een kampioenschap. De baanselectie bereidde zich de afgelopen tijd in het Zwitserse Grenchen voor op het Europees Kampioenschap door middel van een trainingskamp. Wist je al dat het EK Baanwielrennen een belangrijk kwalificatiemoment is voor de sporters om een tickets naar de Olympische Spelen van Tokyo te bemachtigen?  De voorverkoop van het EK is inmiddels in volle gang. Wil je ook zeker zijn van een mooie zitplaats om de Nederlandse en buitenlandse baantoppers aan te moedigen? Koop je ticket dan hier.

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl