Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot-Charles houdt definitief op te bestaan

Vrijdag 04 oktober 2019

Elite men - Het Roompot–Charles Cycling Team zal volgend seizoen niet meer te zien zijn in het profpeloton, ook niet onder een andere naam.

Na het aangekondigde afscheid van hoofdsponsor Roompot Vakanties eind juli werd de voorbije maanden getracht om een opvolger te vinden, maar het teammanagement kon geen nieuwe hoofdsponsor(s) aantrekken met voldoende financiële garanties. “We hebben zo lang mogelijk gewacht om dit bericht uit te sturen”, aldus teammanager Michael Zijlaard. “Je blijft immers hopen dat er toch nog ergens een oplossing gevonden wordt, ook al werd de kans met de dag kleiner. Nu is het jammer genoeg definitief en nemen we met ons team na vijf mooie jaren afscheid van het profwielrennen.” 

Zijlaard blikt terug op de onberispelijke staat van dienst van het team: “We willen vooral positief terugkijken en de mooie herinneringen meenemen. Het is daarnaast niet ongepast te vermelden dat wij een smetteloze staat van dienst hebben met de ploeg. Er zijn nooit noemenswaardige problemen geweest, we hebben steeds correct gehandeld en zijn onze financiële verplichtingen nagekomen ten aanzien van de UCI en andere betrokkenen. We zijn steeds een perfecte leerling geweest en daar mogen we gerust fier op zijn. We hebben de talrijke partners die hun geloof hebben uitgesproken in ons project zo goed mogelijk vertegenwoordigd. Het was de beste manier om hen te danken voor hun vertrouwen.”

In de komende weken staan nog enkele eendagswedstrijden op het programma van Roompot – Charles Cycling Team, waaronder de Tacx Pro Classic en Parijs – Tours. Na de Sluitingsprijs Putte – Kapellen zit het erop voor de wegploeg. Vervolgens rijden Lars Boom en Sean De Bie nog enkele veldritten in het tenues van Charles.  

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl