Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jeffrey Hoogland hoopt op gouden start EK

Zaterdag 12 oktober 2019

Track - Voor Jeffrey Hoogland is het een overzichtelijk Europees Kampioenschap Baanwielrennen in Apeldoorn. In de vertrouwde omgeving van Omnisport zal hij zijn titels verdedigen op de teamsprint en de sprint. Goud is het grote doel van de Nederlandse teamsprinters op de openingsdag van het EK, dat van 16 tot en met 20 oktober plaats vindt in Apeldoorn. Maar ook op de sprint hoopt de geboren Nijverdaller ver te reiken. “Ik bekijk dat van ronde tot ronde, maar natuurlijk hoop ik op een medaille.”

Het EK in Apeldoorn is het eerste grote toernooi van het baanseizoen, het seizoen dat leiden zal tot de Olympische Spelen in Tokyo. “Het feit dat het in eigen land is, maakt het niet extra spannend, dat is gewoon leuk. Maar het is het begin van het seizoen. Je hebt de concurrenten wel een beetje gezien in de zomer, maar niet iedereen en weet niet in welke vorm ze die wedstrijden reden. Het EK is hét moment dat iedereen er wil staan en je pas echt kunt zien hoe hard iedereen getraind heeft.” 

Op de teamsprint heeft de Nederlandse ploeg weer hard gewerkt de afgelopen zomermaanden. De interne strijd maakt de afzonderlijke renners sterker en sterker. “Gezien de trainingstijden hebben wij opnieuw een stap gezet. Ook als concurrerende landen progressie gemaakt hebben, dan hebben ze nog een gat te dichten. Het is een voorolympisch seizoen, dus ik vind het best spannend hoe  de Britten, de Fransen, de Duitsers en de Russen het gaan doen. Ik verwacht niet veel geks, maar ben wel benieuwd. Ikzelf, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli kunnen over de nieuwe KOGA-fietsen beschikken. Dat moet ook tot snellere tijden kunnen leiden.”

Hoogland heeft zich goud ten doel gesteld op de teamsprint. “Ik wil het EK verlaten met het maximaal haalbare. De teamsprint voelt vrij zeker. Als we met z’n allen uitvoeren wat we kunnen, zitten we op koers voor goud. Wat de sprint betreft, dat onderdeel ga ik ronde voor ronde kijken. Als ik vooraf zeg dat ik voor goud of voor een medaille ga, zit ik met mijn hoofd al in die eindstrijd. Ik moet het echt per wedstrijd bekijken, geen energie sparen richting een ronde later of de focus verliezen en verkeerde beslissingen maken.  Maar natuurlijk hoop ik ook op dat onderdeel op een medaille.”

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl