Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bauke Mollema wint Ronde van Lombardije (+ fotorepo)

Zaterdag 12 oktober 2019

Elite men - Bauke Mollema heeft de Ronde van Lombadije gewonnen. De Groninger van Trek-Segafredo demarreerde op de voorlaatste klim en zag zijn solo stand houden.

Mollema is de eerste Nederlander sinds Hennie Kuiper (1981) die dit Italiaanse wielermonument op zijn naam weet te brengen.

Alejandro Valverde eindigde op de tweede plaats, Egan Bernal werd derde.

Mollema was een gelukkig mens direct na afloop. "Ik kan dit niet geloven, dit is nogal een wedstrijd om te winnen. Ik wist dat ik vroeg moest aanvallen. Toen de anderen namelijk vernelden, waren ze te explosief voor me. Dus moest ik aanvallen toen het stilviel. Ik ken de afdaling goed en kon blijven gaan tot het einde. Vooraf was ik niet de grootste favoriet misschien, maar de vorm was geweldig goed en ik heb vandaag mijn moment afgewacht. En dat kwam."

Jumbo-Visma werkte hard voor kopman Roglic, maar die viel stil na zijn tegenaanval. Uiteindelijk werd de Sloveen zevende. “Zoals het gezegde luidt: als twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen”, aldus Roglic. “De toppers keken vooral naar mij, maar Bauke was de beste en heeft verdiend gewonnen. Ook mijn complimenten aan de ploeg. Het team was sterk, maar ik had niet anders verwacht. Dit was mijn meest succesvolle seizoen tot nu toe. De afgelopen week heb ik ook laten zien dat ik ook in eendaagse wedstrijden mijn mannetje sta. Maar het meest gelukkig ben ik nog met het feit dat ik het seizoen afsluit als nummer een van de wereld.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl