Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tacx Pro Classic: Groenewegen wint

Zaterdag 12 oktober 2019

Elite men - De Tackx Pro Classic is gewonnen door Dylan Groenewegen. De renner van Jumbo-Visma liet op Neeltje Jans Europees kampioen Elia Viviani achter zich.

Arvid de Kleijn van Metec-TKH liet een derde plek optekenen. De sprint leek onvermijdelijk nadat een kopgroep met Thijs de Lange (Metec-TKH) en Daan van Sintmaartensdijk (Alecto) was terug gehaald. Ook een late uitval van Elmar Reinders (Roompot-Charles) mocht niet baten.

“Het was een koude dag met veel regen”, aldus Groenewegen. “Er stond niet al teveel wind, waardoor er een goede kans op een sprint was. We waren erg gemotiveerd om hier te winnen en dat hebben we ook laten zien. Deze ga ik vanavond vieren.”

De laureaat vervolgt: “De hele koers hebben we op kop gereden. In de laatste twee bochten had ik Timo Roosen en Mike Teunissen nog voor me zitten. Ik ging wat laat aan, maar uiteindelijk kwam ik er nog goed uit. Als ik in vorm en op snelheid ben, is het moeilijk om mij te kloppen. Ik kan terugkijken op een goed seizoen en ik ben blij dat ik het af heb kunnen sluiten met een overwinning. Dat ik de renner ben met de meeste UCI-zeges dit seizoen is leuk, al zijn het voor mij maar statistieken.”"

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl