Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado naar de zege in Gieten (+fotorepo)

Zondag 13 oktober 2019

Offroad - Ceylin del Carmen Alvarado heeft de veldrit van Gieten gewonnen. De Nederlands en Europees beloftenkampioene won afgetekend in de opener van de Superprestige.

Wereldkampioene Sanne Cant ging als tweede mee op het het podium, derde werd Yara Kastelijn.

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten reed mee in Gieten en werd 35e. "Ik wist vooraf al dat ik hier zeker niet om de prijzen mee ging doen. Maar ik vind crossen gewoon leuk om te doen. Ik wil hiermee ook uitdragen dat het in sport ook om plezier gaat, je kunt niet altijd winnen."

Alvarado was gebrand op een goede prestatie in Gieten. "Het parcours ligt me hier goed en de Superprestige is echt een doel van mij dit jaar. Ik was goed vertrokken en kon het vervolgens goed volhouden. Maar ik had niet kunnen denken dat ik hier met een minuut voorsprong zou winnen vandaag. Met deze prestatie is de 'teleurstelling' over de derde plek van gisteren direct enigszins weg gespoeld" aldus de Rotterdamse die ook al won in Dordrecht, Meulebeke en Neerpelt.

Foto's: © Sportfoto

1. Ceylin del Carmen Alvarado, 2. Sanne Cant, 3. Yara Kastelijn, 4. Eva Lechner, 5. Ellen van Loy, 6. Maud Kaptheijns, 7. Manon Bakker, 8. Laura Verdonschot, 9. Shirin van Anrooij, 10. Geerte HoekeEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl