Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Kessel als derde mee op podium in Gieten

Zondag 13 oktober 2019

Offroad - De veldrit van Gieten is gewonnen door Eli Iserbyt. De Belg reed in de slotfase weg bij Quinten Hermans en trok daarmee de lijn van sterke prestaties door in Drenthe. 

Corné van Kessel bleef Lars van der Haar net voor in de strijd om de derde plek. Een strijd die zich pas aandiende na het wegvallen van Belgisch kampioen Toon Aerts.

"Natuurlijk rijd ik hier geen podium als Toon niet met pech af te rekenen krijgt, maar ik had vandaag wel de vorm en trof het parcours om voor de prijzen mee te doen. Dan is het mooi dat het lukt. Ik wil een zo constant mogelijk seizoen draaien dit jaar. Eerst voor Telenet-Fidea tot het aflopen van mijn contract en dan voor mijn nieuwe werkgever per 1 januari." Zonder Mathieu van der Poel is het anders crossen, vindt Van Kessel. "Mathieu en ook Wout van Aert die knijpen ons de adem af met hun verschroeiende starts en dan is het overleven naar de finish toe. Nu is de strijd meer open, al steekt Eli Iserbyt er toch enigszins boven uit op dit moment. Ik ben benieuwd of hij Mathieu straks wat partij kan bieden als deze terugkeert in de veldritten vanaf eind oktober."

Van der Haar trok nog een sprintje om Van Kessel te bedreigen. "Maar het zat er net niet in. Het is lastig genoeg om tegenwoordig top vijf te rijden in de crossen en met een vierde plaats kan ik wel leven. Het was jammer dat ik vandaag het vertrouwen niet had om te springen over de balken, dat had ik vooraf besloten, dat kostte me telkens enkele seconden en dat breekt me uiteindelijk op."

Foto: © Sportfoto

Top 10Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl