Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lavreysen wint goud op keirin

Zaterdag 19 oktober 2019

Track - Harrie Lavreysen heeft het goud gewonnen op de keirin bij het EK op de baan in Apeldoorn.

Harrie Lavreysen spoelde met het goud van de keirin de teleurstelling van de verloren sprintfinale weg. "Ik was gebrand op deze zege en kon de finale rijden die ik in gedachten had. Waar ik in de halve eindstrijd lang wachtte omdat ik wist dat ik een aantal tegenstanders op snelheid kon verslaan, wilde ik nu van ver aangaan. Het was belangrijk dat ze niet direct in mijn wiel zouden zitten en dat lukte. Ik kwam van achteren opzetten en sloeg een kloof, zodat niemand in mijn spoor mee kon. Heel mooi dat het lukte om dat plan zo uit te kunnen voeren. De afgelopen jaren heb ik veel geïnvesteerd om richting Tokyo op dit onderdeel te groeien. Grote prijzen had ik daar nog niet mee behaald, met uitzondering van de European Games misschien, maar met deze titel geef ik mijn visitekaartje af."

Achter Denis Dmitriev werd wereldkampioen Matthijs Buchli derde. "Ik wilde de sprint niet zelf aangaan, ik wilde proberen vanuit het wiel van Harrie te komen. Ik reed alleen maar voor de winst vandaag namelijk. Maar toen hij aanging, viel er een gat en kon ik dat niet dichten. Het is vroeg in het seizoen en het is mooi dat ik een medaille won. Ik wist al dat Harrie een heel grote concurrent voor mij ging worden op dit onderdeel, dat heeft hij vandaag laten zien. Net als hij en Jeffrey op de sprint elkaar scherp houden, gaan wij dat doen op de keirin."

Omdat Van Schip zilver won op de puntenkoers, had Nederland een medaille van elke kleur op de vierde dag van het EK.

Bij de vrouwen greep Shanne Braspennincx met een vierde plek net naast de medailles. "Het lijkt wel alsof het me niet gegund is op deze baan, net als op het WK in Apeldoorn. Toen ik als zesde lootte, wist ik dat ik niet te lang kon wachten. Uiteindelijk moest ik te vaak versnellen in mijn wedstrijd en kon ik niet de race rijden die ik wilde. De man met de hamer kwam net voor de voorlaatste bocht in de slotronde en helaas zat het brons er net niet in."Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl