Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Coen Vermeltfoort maakt nationale titel waar in HvH-DH

Zondag 27 oktober 2019

Offroad -  Coen Vermeltfoort heeft strandrace van Hoek van Holland naar Den Helder gewonnen. De nationaal strandkampioen heeft na een uitstekend wegseizoen zijn vleugels meteen weer uitgeslagen langs de Noordzeekust. De biker uit het Brabantse Vlijmen kreeg de Noord-Hollander Ivar Slik en Europees kampioen Lars Boom mee op het podium. Riejanne Markus uit Amstelveen zegevierde bij de vrouwen.

Tekst: Dan Rolandus

Coen Vermeltfoort (Alecto) en Ivar Slik (Monkey Town) trokken in de langste strandrace ter wereld over 135 kilometer al snel ten aanval. Het duo zag de voorsprong van anderhalve minuut voor de kust van Katwijk op een achtervolgende groep van circa vijftien bikers tot bij de pont van IJmuiden na 63 kilometer. Na de herstart bij Wijk aan Zee formeerde zich een groep van veertig man met daarin alle favorieten. De harde zuidwesten wind deed de groep in stukken scheuren. Na 10 kilometer zo tussen Egmond aan Zee en Sint Maartenszee hadden Lars Boom (Roompot), wederom Coen Vermeltfoort en Jules de Cock (Het Snelle Wiel) uit Eindhoven zich losgemaakt van de groep en namen een voorsprong van ruim een minuut op de achtervolgers Jasper Ockeloen, Jordy Buskermolen, Ronan van Zandbeek (winnaar van de Derp Race), Ramses Bekkenk, Sybren Welling, Bram Imming, Ivar Slik en oud prof Johnny Hoogerland. Ronan van Zandbeek moest nog voor Julianadorp afhaken.

Coen Vermeltfoort kwam als eerste het sportcomplex De Streepjesberg in Den Helder op rijden met de wetenschap dat de buit binnen was. ‘’Het was heel zwaar, een speciale wedstrijd waarin het voor mij de eerste keer was dat ik meedeed. We waren al na 20 kilometer met z’n tweeën (verder met Ivar Slik, DR) vooruit en hebben tot aan IJmuiden vol gas gegeven. We hadden een marge van 1.40. Het was voor mij zaak om bij de herstart Ivar in de gaten te houden. Toen we na 10 kilometer met z’n drieën (verder Lars Boom en Jules de Cock, DR) los kwamen zat Ivar er niet bij. Hij zat kennelijk niet op te letten. Lars en ik reden zonder enige twijfel vol door, maar het was echt afzien’’, aldus analyseerde Coen Vermeltfoort zijn winnende race. De Brabander, die in 2020 zal uitkomen voor de continentale wielerformatie VolkerWessels-Merckx, drukte na een geweldig wegseizoen meteen zijn stempel op de eerste de beste strandrace. ‘’Ik heb met twintig overwinningen een geweldig wegseizoen achter de rug. Dit is een goed begin, maar ik weet nog niet of ik bij elke strandrace in actie zal komen. Ik ben sinds De Ster van Zwolle al acht maanden volle bak in koers, dus wil ik voorlopig even rust houden en zo de accu weer opladen.’’

Riejanne Markus

Europees Strandkampioen 2017 Riejanne Markus ging in de langste strandrace ter wereld bij de vrouwen op herhaling. De Amstelveense uit de succesformatie CCC-Liv nam achtereenvolgens Tessa Neefjes en Nina Kessler mee op het podium. Er formeerde zich al snel een kopgroep met vier vrouwen met daarin Nina Kessler, titelverdedigster Riejanne Markus, de Belgische Laurane Meyers en Susan Visscher. Het viertal bevond zich bij de herstart in Wijk aan Zee in de grote groep van veertig bikers. Riejanne Markus bleek uiteindelijk de sterkste.

Uitslag Strandrace Hoek van Holland-Den Helder voor licentiehouders: 1. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 2. Ivar Slik (Bergen NH), 3. Lars Boom (Vlijmen), 4. Jules de Cock (Eindhoven), 5. Bram Imming (Egmond Binnen), 6. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 7. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 8. Sybren Welling (Heiloo), 9. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 10. Johnny Hoogerland (Velden am Worthersee, Oostenrijk). Vrouwen: 1. Riejanne Markus (Amstelveen), 2. Tessa Neefjes (Wervershoof), 3. Nina Kessler (Velserbroek), 4. Mirjam de Bruijn (Alkmaar), 5. Ines Klok (Rockanje).

Foto: Martin Pieterse

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl