Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lucinda Brand wil stap zetten bij Telenet

Donderdag 07 november 2019

Offroad - Maandag 11 november begint het korte, zeer afgewogen veldritseizoen van Nederlands kampioene Lucinda Brand. Onder de hoede van veldritlegende Sven Nys wil ze bij Telenet-Baloise opnieuw een stap zetten.

“Je zoekt als sporter altijd naar manieren om je te blijven verbeteren. Voor mij betekent dat dit keer een verandering van teams/Het is een transfer  die me voor mijn gevoel het beste van twee werelden brengt. Ik heb straks én een goed wegteam met Trek-Segafredo én een veldritteam met veel kennis en ervaring met Telenet Fidea Lions. Daarmee hoop ik me opnieuw te kunnen verbeteren als wegrenster én veldrijdster. Bij het laatstgenoemde team kan ik op een grotere entourage in het veld rekenen. Die voordelen zullen er vooral zijn op het gebied van parcourskennis. Er zit veel ervaring in de begeleiding van het team en ik verwacht dan ook vaker op hun adviezen te kunnen varen in de crossen. Omdat ik later ben begonnen met veldrijden, op hoog niveau in ieder geval, ben ik nog altijd aan het bijleren" zegt ze in de vrouwencolumn in KNWU Wielersport 3.

“Ik ben begonnen met veldrijden na afloop van het wegseizoen met het idee dat het iets voor erbij was, meer een training ook richting het nieuwe jaar op de weg. Maar dan word je steeds beter en eigenlijk werd het een verfrissende vernieuwing na vele jaren op de weg. Uiteindelijk wist ik zelfs te winnen en werd ik in Bogense bijna wereldkampioene. En dan belt Sven Nys, een legende in het veldrijden. Hij wil samen met mij de volgende stap zetten om uit te groeien tot de beste veldrijdster op het wereldkampioenschap. Hij is de ultieme man om mij technisch beter te maken."

Programma Lucinda Brand:

11/11: Jaarmarkt Niel

16/11: WB Tabor

24/11: WB Koksijde

30/11: Kortrijk

15/12: Druivencross Overijse

22/12: WB Namen

26/12: WB Heusden-Zolder

12/02: NK Rucphen

26/02: WB Hoogerheide

01/02: WK Zwitserland

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl