Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Kooij en Kooistra maken BEAT compleet

Vrijdag 08 november 2019

Elite men - De wegploeg van BEAT Cycling Club is compleet met het aantrekken van Marten Kooistra en Bas van der Kooij.

Beide renners komen over van een ander Nederlands continentaal team, respectievelijk SEG en MonkeyTown.

Kooistra won in 2018 Parijs-Tours voor beloften en was tweede in Olympia's Tour, Van der Kooij was de verrassende nummer drie van het afgelopen NK voor profs in Ede.

Kooistra was dit najaar stagiair bij Team Sunweb en was op zoek naar een nieuwe impuls Het 22-jarige talent kijkt er naar uit om de stap naar de BEAT wegploeg te maken: “Ik ben natuurlijk heel erg blij met mijn stap naar BEAT. Ik vind dat de club echt een mooie ploeg heeft en het geeft me heel veel motivatie om daar deel van uit te maken. De ploeg zorgt ervoor dat de renners die er rijden zichzelf naar een hoger niveau kunnen pushen, met een goed programma, goed materiaal en begeleiding. En ik ga er volgend seizoen alles aan doen om weer een volgende stap te maken in mijn ontwikkeling."  

Van der Kooij komt bij BEAT onder begeleiding te staan van Theo Bos, die ook op de weg actief was tussen zijn twee sprintcarrières door: “BEAT geeft mij de kans om stappen te maken als sprinter en ik kijk daarin uit naar de samenwerking met Theo Bos. Hierdoor ga ik de mogelijkheid krijgen om nog beter te worden en de volle potentie uit mijn sprint te halen. Hier ben ik dan ook ontzettend blij mee en ik kijk al uit naar de sprintduels die gaan komen.” 

Foto: © Sportfoto Marten KooistraEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl