Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Xalt-ploeg Hoeke samen met Vondelmolen CT

Zondag 24 november 2019

Offroad - Geert Wellens, manager/ploegleider bij Vondelmolen Cycling Team en Jurgen  Landrie, manager bij XALT Cycling Team slaan de handen ineen.

Beide heren gaan  vanaf december 2019 hun teams achter de schermen samen ondersteunen. Beide  vrouwenveldritteams zullen in hun huidige vorm het seizoen afwerken. Vanaf het  voorjaar van 2020 zullen de heren hun concrete plannen duidelijk maken.  “Alle deuren blijven open voor de rensters die nu aan de slag zijn in beide teams en de  beslissing om mee te werken aan dit ambitieus plan ligt volledig bij hen, maar laat duidelijk  zijn dat niemand aan zijn lot zal overgelaten worden.”, weet Geert Wellens. “Met deze  samenwerking willen we samen met de groei van de vrouwencross op een vernieuwende  manier meegroeien en op korte termijn een plekje afdwingen tussen de wereldtoppers. We  blijven net zoals we nu doen, inzetten op jeugdige crosstalenten ontdekken en ze te laten  ontwikkelen om ze dan gestaag te laten doorgroeien naar onze elite-ploeg.” 

“Met de Nederlandse Geerte Hoeke die al mooie overwinningen behaalde dit seizoen en in  het verleden al top vijf reed bij de Elites op de Koppenberg, hebben we al een topper in de  rangen”, vertelt Jurgen Landrie. “ Ook Suzanne Verhoeven, twee jaar geleden Belgisch  kampioen bij de belofte-vrouwen maakt deel uit van ons XALT Cycling Team. We gaan deze  rensters op termijn aanvullen met beloftevolle rensters uit het Vondelmolen-team van  Geert. Uiteindelijk willen we een team vormen dat kan wedijveren met de grote teams. 

Bij het toekomstige vrouwenteam dat vanaf volgend seizoen verschijnt, zal Geert Wellens  de sportieve zaken voor zich nemen en Jurgen Landrie de zakelijke. Bij zijn huidige team  verdwijnen voor Wellens te vaak de sportieve zaken aan de kant door de drukte die  duobaan als manager/ploegleider met zich meebrengt. “Vanaf komend jaar kan ik dus  volledig mijn ding doen en onze jeugd de volle aandacht geven tijdens trainingen,  wedstrijden en stages. En dit zonder me met de financiële kant van de zaak te moeten  bezighouden. Jurgen Landrie die de touwtjes zakelijk in handen neemt en ik die me op het  sportieve gooi, daar zit muziek in!”  Op korte  termijn wil de tandem Wellens-Landrie doorgroeien tot een topspeler in de vrouwencross.   

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl