Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars Boom wint strandrace Wijk aan Zee

Zondag 24 november 2019

Offroad - Lars Boom heeft de zesde editie van de Subaru BeachBattle in Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. De Europese strandkampioen 2018 liet op het zonovergoten Noordzeestrand achtereenvolgens Johnny Hoogerland en Rick van Breda achter zich.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Het was een snel rondje waarin de samenwerking goed was totdat enkele mannen (Stijn Appel en Rick van Breda, DR) gingen springen. In plaats van door te draaien werd het daardoor wat onrustig, maar uiteindelijk is het op het laatste stuk in het klimmetje goed gekomen. Ik miste de containers, waar je voorheen onderdoor kon rijden en er weer overheen. Maar het waren vier mooie rondjes, super mooi weer, leuk voor ons en voor het publiek’’, aldus Lars Boom, die ook al op het podium stond in de monsterrace van Hoek van Holland naar Den Helder. De Brabander heeft na het opheffen van Roompot-Charles nog altijd geen ploeg gevonden. ‘’Het valt niet mee om een wegploeg te vinden. Ik ben wel met iets moois bezig, kan er nu nog niets over zeggen. Ik ga voorlopig mountainbiken en op het strand rijden’’, aldus de winnaar, die pas terug is uit Australië waar hij enkele wedstrijden heeft gereden.

Ab Geldermans

De 84-jarige Noord-Hollander Ab Geldermans, die als professional onder meer in 1960 Luik-Bastenaken-Luik won en in 1962 de nationale wegtitel voor zich opeiste, schoot voor het talrijke publiek circa zeshonderd deelnemers het Noordzeestrand op. Bij de eerste doorkomst voor de deur van Dittis Sunsea formeerde zich een kopgroep van twintig man, die uitdunde tot een groep van acht man met daarin Rick van Breda, Lars Boom, Bram Imming, Johnny Hoogerland, Ronan van Zandbeek, Stijn Appel, Europees strandkampioen 2016 en 2017 en titelverdediger Jasper Ockeloen en Daan van Sintmaartensdijk. Van Sintmaartensdijk, moest er voor het ingaan van de laatste ronde af. Demarrages waren er onder meer van Bram Imming en Rick van Breda. Bij de laatste opgang werden de bikers door het publiek vocaal naar de finish gedragen. Lars Boom haalde op de meet voor de derde keer (2016 en 2017) de overwinningsbloemen op. Oud-prof Johnny Hoogerland stelde zich tevreden met de tweede plaats. ‘’Er werd vanuit het startschot tot aan de finish hard gereden’’, verklaarde de in het Oostenrijkse Velden woonachtige Zeeuw. ‘’Ik was even over voor de bruiloft van mijn neefje en dan zijn strandraces als deze in Wijk aan Zee leuk om te doen. Ik heb vanwege de verbouwing aan ons hotel anderhalfjaar niets gedaan, woog bijna 90 kilo. Toen ik klaar was ben ik weer gaan trainen en zit nu weer op een goed niveau’’, sprak de inmiddels weer afgetrainde Johnny Hoogerland. Rick van Breda werd voor de tweede keer op rij derde in de beachrace zo onder de rook van de Hoogovens. ‘’Het was vooraf best even spannend, want ik was mijn helm vergeten. Ik kreeg tien minuten voor de aanvang van de organisatie een helm aangeboden. In het begin van de race ben ik samen met Stijn Appel vertrokken, maar zakte vervolgens door naar de tweede groep. Halverwege de race sloten we weer aan bij de eerste groep. Ik heb een aantal keren aangevallen tot aan het laatste stuk. Ik moet het niet hebben van mijn sprint, maar ik kwam niet weg waardoor ik Boom moest laten gaan. Maar als je kijkt met wie ik op het podium sta, kan ik niets anders dan tevreden zijn en biedt dit weer perspectief voor de volgende strandraces’’, besloot Rick van Breda.

Zege Pauliena Rooijakkers

De Brabantse Pauliena Rooijakkers keerde op het strand terug met een overwinning. De Europees strandkampioene 2018, die bij CCC-Liv kan terugzien op een goed wegseizoen, reed aanvankelijk samen weg met Maud Rijnbeek. ‘’We hadden een goede start, maar na één ronde reed ik alleen vooruit. Ik ben nog gevallen waardoor Riejanne Markus dichterbij kwam. Ik ben vooruit gebleven, mijn voorsprong is nooit meer in gevaar gekomen’’, aldus de Pauliena Rooijakkers. Ploeggenote Riejanne Markus passeerde de finish als tweede en zuster Femke Markus completeerde het podium.

Uitslag zesde Subaru Beach Battle Wijk aan Zee voor licentiehouders mannen: 1. Lars Boom (Vlijmen), 2. Johnny Hoogerland (Velden am Worthersee), 3. Rick van Breda (Den Helder), 4. Bram Imming (Egmond Binnen), 5. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 6. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 7. Stijn Appel (Spanbroek), 8. Robbie van Bakel (Deurne), 9. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 10. Sybren Welling (Heiloo). Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Riejanne Markus (Amstelveen), 3. Femke Markus (Amstelveen), 4. Danique Braam (Veenwouden), 5. Tessa Neefjes (Wervershoof).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl