Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale teamsprinttitel verdeeld

Zondag 24 november 2019

Track - Sam Ligtlee, Yorik Wever en Koen van der Wijst hebben de nationale titel op de teamsprint gewonnen. 

Ligtlee wist in de slotronde nog net de titel veilig te stellen, nadat hun tegenstanders Gino Knies, Daan Kool en Tijmen van Loon aanvankelijk sneller leken. Zij moesten met het zilver genoegen nemen. Brons was voor Mark Bakker, Tony Boon en Yorick Bos.

Ligtlee – die niet werd geselecteerd voor de wereldbeker in Hong Kong en daardoor de enige sprinttopper was op dit NK Teamsprint – was blij met de zege. “De moraal en de vorm zijn goed na de wereldbekers op de teamsprint in Minsk en Glasgow, waar we een zege wisten te behalen. Deze week meldde bondscoach Hugo Haak dat ik in deze ploeg mocht meedoen aan dit NK. We zijn natuurlijk niet zo goed op elkaar ingespeeld, maar na onze tweede tijd in de kwalificatie wisten we te winnen toen het er echt om ging. Ik wist dat het close ging worden, maar gelukkig valt het verschil net goed voor ons uit. Altijd leuk om rood-wit-blauw te winnen.”

Bij de vrouwen wonnen Lonneke Geraerts en Kimberly Kalee. Het zilver was voor Aniek van den Aarsen en Maud Adriaansen. Brons voor Tanja van der Drift en Eden Hoogschagen.

BEAT Cycling Club en de sterren van de nationale sprintploeg ontbraken in Apeldoorn als gevolg van wereldbekerverplichtingen. BEAT won de vorige edities van dit NK.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl