Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Erik Dekker wint nu voor zichzelf bij de masters

Vrijdag 29 november 2019

Offroad - Erik Dekker werd onlangs Europees kampioen veldrijden bij de masters en dit weekeinde jaagt hij op een regenboogtrui in deze categorie. In het decembernummer van Cycling.be legt hij uit wat hem drijft.

Geen sigaar en geen overgewicht voor de Drentse oud-prof, die ooit Touretappes won en de wereldbeker op de weg. "Ik vind het leuk om fit te blijven, hard te trainen, in mijn techniek en materiaal te investeren en in het weekend te kijken of ik kan winnen. Want eerlijk is eerlijk: winnen geeft nog altijd voldoening. Balen doe ik nog altijd als ik verlies, dat duurt alleen een heel stuk minder lang in vergelijking met vroeger. Er hangt ook sportief en financieel veel minder van af of ik nu net wel of net niet win. En ik ben er achter gekomen: dat ik het vooral voor mezelf doe. De kranten staan er niet vol van als ik win, er zijn geen camera’s. Ik hoef het niet te doen voor de roem of het geld. Maar als je winnen dan nog steeds leuk vindt, doe je het dus voor jezelf."

In het verhaal vertelt Dekker over zijn Europees kampioenschap, de uitdagingen die hij in het nieuwe veldrijden treft, de reacties van de concurrenten en zijn ambities op WK en NK. Je leest erover in Cycling.be waar ook Yara Kastelijn, Wout van Aert en Zdenek Stybar aan het woord komen, waarin een graveltest is terug te lezen en waarin je voor 2000 euro aan fietscadeaus kunt winnen.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl