Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ivar Slik snelt naar overwinning in Duin tot Duin Race

Zondag 08 december 2019

Offroad - Ivar Slik heeft de 23e editie van de Duin tot Duin race in het Noord-Hollandse Julianadorp op zijn naam geschreven. De coureur uit de continentale Monkey Town formatie nam achtereenvolgens zijn ploeggenoot Rick van Breda en Bram Rood (KMC-Fruit to Go) mee op het podium.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Net als in Scheveningen een perfecte dubbelslag geslagen’’, wees de glunderende Ivar Slik naar zijn ploeggenoot Rick van Breda op plek twee naast hem op het podium. ‘’Vorige week in Scheveningen stonden Rick en ik op één en twee en nu was het andersom.’’ De 41 kilometer lange Noordzeerace over vier ronden met start en finish voor de deur van het strandpaviljoen Zee van Tijd in Julianadorp werd verreden onder een hevige zuidwester storm, kracht 7 op de schaal van Richter, draaiend naar het westen. Halverwege de race maakten Ivar Slik, Rick van Breda (beiden Monkey Town), Ronan van Zandbeek (Invicta Watches), Bram Imming (Team Imming) en Bram Rood (KMC-Fruit to Go) zich los van de grote groep kanshebbers, onder wie verder Europees strandkampioen Lars Boom (Team Charles), Johnny Hoogerland (Invicta Watches), Jasper Ockeloen (Sockeloen Cycling Team), Jordy Buskermolen en Thijs Zonneveld (beiden Strandteam Theo Schilder). Het vijftal ging met de harde zuidwester storm in de rug de laatste ronde in richting Den Helder. Na het keerpunt in Den Helder trok Rick van Breda met de wind op de kop aan zijn stutten. Terwijl Ronan van Zandbeek op een ‘afloper’ reed zat Ivar Slik zich in het wiel van afwisselend Bram Rood of Bram Imming op het vinkentouw. De Brabander Ronan van Zandbeek reed na het laatste keerpunt op het mulle zand in de laatste kilometer flink door, waarna Bergenaar Ivar Slik de Brabander op het harde zand langs de vloedlijn passeerde en volle bak richting finish reed. Na Slik passeerden achtereenvolgens Rick van Breda, Bram Rood, Bram Imming en Ronan van Zandbeek de finish. ‘’Het was zoals vanouds onder deze zware weersomstandigheden gewoon een afvalkoers. Rick en ik zaten goed mee, konden het spel perfect uitspelen. Toen Rick vooruit lag kon ik in het wiel blijven zitten. Hij heeft 2 kilometer lang met de wind op kop vooruit gereden. Na het laatste keerpunt had ik voldoende power en ben Ronan vol gas voorbij gereden’’, analyseerde Ivar Slik zijn race.

EK Duinkerke

Het Europees kampioenschap strandrace wordt aanstaande zondag verreden in het Franse Duinkerke. ‘’We gaan zaterdag al naar Frankrijk’’, sluit de winnaar van een etappe in de Tour of Fuzhou onlangs in China af. ‘’Ik voel me het hele jaar al goed en heb de vorm uit China meegenomen. Ik hoop dat het knallen wordt in Duinkerke en geen tactische race. Er zijn genoeg kanshebbers voor het podium, zoals Lars Boom, die zijn Europese titel wil verdedigen, Johnny Hoogerland en Timothy Dupont uit België. Rick en ik willen ook meedoen voor de hoofdprijzen’’, aldus Ivar Slik.

Uitslag Dijk tot Dijkrace voor licentiehouders: 1. Ivar Slik (Bergen), 2. Rick van Breda (Den Helder), 3. Bram Rood (Broek op Langedijk), 4. Bram Imming (Egmond-Binnen), 5. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 6. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 7. Lars Boom (Vlijmen), 8. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 9. Johnny Hoogerland (Velden am Worthersee), 10. Thijs Zonneveld (Amsterdam).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl