Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Philip Heijnen naar nationale dernytitel

Zondag 08 december 2019

Track - Philip Heijnen is in Omnisport Apeldoorn Nederlands kampioen derny geworden.

Achter Peter Mohlmann wist hij titelverdediger Reinier Honig (achter Jos Pronk) te onttronen. Brons was voor Maikel Zijlaard achter Ron Zijlaard.

Het was aanvankelijk Zijlaard die Heijnen de meeste tegenstand wist te geven, maar waar de jonge Rotterdammer juist af moest haken, bleek Honig een pittige tegenstander, die hard op kwam zetten in de laatste ronden. Maar Heijnen hield stand en wist Honig zelfs te onttronen.

"Ik realiseer het me nog nauwelijks" biechtte Heijnen na afloop op. "Ik wist dat ik hier voor het podium mee zou kunnen doen, maar winnen is toch wat anders. Ik wist wel dat ik goed in vorm was, maar ging pas echt in de winst geloven op het moment dat Zijlaard af moest haken. Ik moest nog wel de aanval van Reinier Honig afslaan, maar toen dat lukte, wist ik dat ik de wedstrijd gewoon uitrijden moest. Het is mijn eerste individuele elite-titel, wel was ik laatst Nederlands kampioen met de ploegachtervolging. Ik zie mezelf echt als baanrenner. Op de komende NK's hoop ik nog een podiumplaats mee te kunnen pakken en voor de verdere toekomst mik ik op het EK ploegachtervolging voor beloften."

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl