Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Holten Dorp van Ronde van Overijssel

Woensdag 11 december 2019

Elite men - Holten is in 2020 het Dorp van de Ronde tijdens de Ronde van Overijssel. Het dorp speelt deze 68e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op 2 mei.

Het internationale deelnemersveld krijgt daar ook een extra premiesprint voor de wielen.  

Voorzitter van de Ronde van Overijssel Michiel Vincent spreekt van een logische keus: “Holten is altijd een belangrijk punt in de wedstrijd, wie na een hele dag van zware koers de Holterberg heeft overleefd en vooraan zit in de finale maakt kans op de winst. Daarnaast is Holten ook een wielerdorp bij uitstek. Welke wielrenner kent de Holterberg niet? En dat de start en finish – zoals altijd - in Rijssen zijn, maakt het natuurlijk extra bijzonder. De gemeente Rijssen-Holten is hiermee op zaterdag 2 mei 2020 écht het wielercentrum van Nederland. ” Eerder waren Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen het ‘Dorp van de Ronde’.

Sprint

Extra winst is er voor ook voor de renners zelf te behalen in Holten. Daar ligt die zaterdag de streep voor de Dorp van de Ronde-sprint. De organisatie van Overijssels Mooiste kijkt speciaal voor deze gelegenheid naar een alternatieve route door het dorp: “We willen dat de wielrenners op een mooie en centrale plek kunnen sprinten om de eretitel en de premie. Als er veel publiek langs de kant staat, rij je als renner ook harder. Dus daar gaan we ons best voor doen.” spreekt de oud-renner Vincent uit ervaring.  

Foto: © Sportfoto - Dick SoepenbergEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl