Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jules de Cock winnaar Strandcross ’t Gorsje

Zondag 15 december 2019

Offroad - Jules de Cock heeft de Strandcross ’t Gorsje in het Zuid-Hollandse Ouddorp op zijn naam geschreven. De Eindhovenaar van Team Bruns liet in een zinderende sprint Robin Blummel (VolkerWessels-Merckx) met een half wiel achter zich. Bas Nieuwkoop (Willebrord Wil Vooruit) completeerde de tweede wedstrijd in de serie van de RegioBeachraces het podium.

Al in de loop van de eerste ronde formeerde zich op het glad geschoren strand van Goeree-Overflakkee voor de stormachtige Noordzeekust van Ouddorp een kopgroep van tien man. Jules de Cock en Robin Blummel hadden zich tijdens de tweede rond al losgemaakt van de groep. Blummel maakte bij het keerpunt in de derde ronde op het losse zand een foutje waarop De Cock uitliep van zijn belager. De coureur uit Sint Michielsgestel herpakte zich en meldde zich weer bij de koploper. Robin Blummel ging vervolgens als favoriet op voor de overwinning, maar Jules de Cock wist hem in de sprint verrassend achter zich te houden. Het was de eerste overwinning voor De Eindhovenaar. Marleen Keijzer (Cyclingteam Flakkee) uit Middelharnis zegevierde bij de vrouwen. Ines Klok uit Rockanje kampte met pech.

Uitslag Strandcross ’t Gorsje van Ouddorp licentiehouders: 1. Jules de Cock (Eindhoven), 2. Robin Blummel (Sint Michielsgestel), 3. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 4. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 5. Thijs Barendregt (Kruiningen), 6. Robbie van Bakel (Deurne), 7. Wout Roos (Stad aan het Haringvliet), 8. Cornelis Bakker (Dirksland), 9. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 10. John Roos (Middelharnis). Vrouwen: 1. Marleen Keijzer (Middelharnis). Basisleden: 1. Dirk Verstraate (Middelburg), 2. Patrick van der Kaaij (Tinte), 3. Kees Spuij (Stellendam), 4. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 5. Jan David van Keulen (Stellendam).

Foto Corine van Heemst.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl