Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europese strandtitels voor Slik en Kessler

Zondag 15 december 2019

Offroad - Ivar Slik is in het Franse Duinkerke Europees strandkampioen geworden. De coureur van Monkey Town- a Bloc soleerde in de laatste anderhalve kilometer naar de overwinning. De Belg Timothy Dupont (Wanty – Gobert) legde beslag op de derde plaats en Rick van Breda (Monkey Town-a Bloc passeerde de finish als derde. Nina Kessler (Team TIBCO ) werd Europees kampioen bij de vrouwen.

Dan Rolandus

‘’Het was een zware race in een sterk deelnemersveld met die Belgen erbij. We vertrokken uit een kopgroep van vijf. Rick (van Breda, DR) was de eerste die wegreed. Dupont reageerde, waarna we met drie man vooruit zaten. Dupont wilde niet meedraaien, waarop Rick en ik om en om zijn gesprongen. Ik ben in de laatste anderhalf uur gedemarreerd en ben solo naar de streep gereden’’, analyseerde Ivar Slik zijn race. In de eerste ronde van de Open MTB Côte d'Opale in het Franse Duinkerke over 50 kilometer formeerde zich een groep van krap twintig bikers onder wie Rick van Breda, Ivar Slik, Bram Imming, uitredend Europees kampioen Lars Boom, Richard Jansen, Jasper Ockeloen, Bram Imming, Johnny Hoogerland en Coen Vermeltfoort. Richard Jansen, de Franse kampioen Samuel Leroux, Rick van Breda, Ivar Slik, Emiel Vermeulen en de Belgische kampioen Timothy Dupont gingen met z’n zessen de laatste ronde in. Jasper Ockeloen en Lars Boom maakten de oversteek. Het was uiteindelijk Ivar Slik, die aan zijn stutten trok en vervolgens definitief, en tot ongenoegen van Timothy Dupont, zijn hielen liet zien. Rick van Breda stelde zich tevreden met de derde podiumplaats. ‘’Ik ben heel blij met de Europese titel, kan ik de trui nu mooi in Egmond tijdens de Egmond-Pier-Egmond in januari laten zien. We hebben een wegploeg, maar het is ook mooi dat Rick en ik op het strand kunnen winnen. Ik ga nu een maandje rust nemen en me vervolgens opladen voor Egmond-Pier-Egmond’’, aldus Ivar Slik.

Nina Kessler

Nina Kessler is in Duinkerke Europees strandkampioen bij de vrouwen geworden. De renster uit Velserbroek nam de Europese titel over van Pauliena Rooijakkers, die niet op het strand langs de Franse Noordzeekust verscheen. Het podium kleurde bij de vrouwen geheel oranje, want Riejanne Markus (CCC-Liv) finishte als tweede en Tessa Neefjes (West-Frisia) werd derde. Nina Kessler maakte er nog een flinke sprint van, vermoedend dat Riejanne Markus nog in het wiel zat. ‘’Riejanne en ik hebben bijna de hele race samen gereden. Ik heb de sprint bij de opgang naar de boulevard in het rulle zand vroeg ingezet, schakelde nog bij, en heb niet meer omgekeken. Ik dacht dat Riejanne nog achter mij zat, maar dat was een man. Ik wist eigenlijk niet eens of ik had gewonnen, want ik kon de speaker niet verstaan. Dat hoorde ik pas na de finish. Ik ben superblij met de trui. Ik wist vooraf niet hoe ik er voor stond. Ik doe alles, zoals pas geleden nog op het NK derny op de baan. Ik was zoals gewoonlijk best nerveus, heb met een paar mannen het parkoers vooraf nog verkend. Ik hoop de trui in Egmond nog te showen, maar dat zal moeilijk worden omdat we met de ploeg een maand naar Australië voor Down Under en de Cadel Evans gaan. Misschien mag ik van de leiding iets later overkomen’’, aldus Nina Kessler.

Uitslag Europees Strandkampioenschap in Duinkerke (Frankrijk): 1. Ivar Slik (Bergen N-H), 2, Timothy Dupont (België), 3. Rick van Breda (Den Helder), 4. Johnny Hoogerland (Velden am Worthersee), 5. Bram Imming (Egmond Binnen), 6. Samuel Leroux (Frankrijk), 7. Emiel Vermeulen (België), 8. Richard Jansen, 9. Roy Beukers (Petten), 10. Jasper Ockeloen (Amstelveen). Vrouwen: 1. Nina Kessler (Velserbroek), 2. Riejanne Markus (Amstelveen), 3. Tessa Neefjes (Wervershoof), 4. Daisy Depoorter (België), 5. Rozanne Slik (Bergen N-H).

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl