Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slik voelt zich een ware Europees kampioen

Woensdag 18 december 2019

Offroad - Ivar Slik werd zondag in Duinkerke Europees kampioen op het strand. Dat kwam niet tot stand zonder fel protest van de nummer twee Timothy Dupont, die meende dat de Noord-Hollander de route had afgesneden. De jury wees zijn klacht direct af.

Slik voelde zich toch genoodzaakt zicht te verdedigen: "Na afloop heeft de nummer twee Timothy Dupont de media opgezocht om zijn ongenoegen te uiten over het wedstrijdverloop. Hierdoor voel ik mij genoodzaakt mijn kant van het verhaal te vertellen waarmee de zaak voor mij is afgedaan..

Het ging over een Z-bocht op twee kilometer van de finish waarbij je van de boulevard weer het strand op ging. Je kon echter ook steil van de boulevard het strand op rijden. Dit was risicovoller maar wel sneller. Welke route je nam werd aan de renners overgelaten. Er stond niks afgezet met hekken of linten, in tegenstelling tot andere passages in het parcours. Het is ook een regel dat je in het strandracen je eigen route mag kiezen, tenzij anders aangegeven."

Zijn complete reactie lees je hier

CyclingOnline.nl besloot aanvankelijk met de andere Nederlandse media niet te veel aandacht aan het afgewezen protest te besteden, maar wilde u de reactie van Slik op de beschuldigingen niet onthouden.

Foto: © Dan Rolandus



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl