Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

MTB-awards voor Terpstra en Van der Poel

Vrijdag 20 december 2019

Offroad - Anne Terpstra en Mathieu van der Poel zijn uitgeroepen tot Mountainbiker van het Jaar 2019. Puck Pieterse en Niek Hoornsman werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talent van het Jaar. Het viertal kreeg de bijbehorende MTB Award vrijdag 20 december uitgereikt in Sittard.

MTB Award Elite-mannen

De erelijst van Mathieu van der Poel is indrukwekkend, in alle fietsdisciplines die hij beoefent. Ook in het door hem zo geliefde mountainbiken was hij dit seizoen onnavolgbaar. Van der Poel werd Europees kampioen en was de eerste Nederlander na Bart Brentjens die een wereldbeker op zijn naam schreef. De alleskunner (24) deed dat meteen drie keer en ondanks dat hij in slechts vijf van de zeven manches aan de start stond werd hij daardoor tweede in het wereldbekerklassement.

MTB Award Elite-vrouwen

Anne Terpstra schreef afgelopen seizoen historie door als eerste Nederlandse vrouw een wereldbeker te winnen. De manier hoe ze in Andorra wegreed bij haar concurrenten maakte wereldwijd indruk. Haar winst was geen toevalstreffer. Met vierde plekken op het EK, WK en in de eindstand van de wereldbeker liet de Apeldoornse (28) zien tot de absolute wereldtop te behoren. Haar eerste plek op de UCI-wereldranglijst bevestigt dat.

MTB Award Talent-mannen

Niek Hoornsman  had een uitstekend jaar, dat hij in juli bekroonde met de Nederlandse titel bij de junioren. De mountainbiker uit Wieringerweg presteerde constant (en won het eindklassement van de 3-Nations Cup) en werd geselecteerd voor het EK (9e) en WK (23ste)

MTB Award Talent-vrouwen

Puck Pieterse  werd in 2019 Nederlands kampioen bij de junior-vrouwen en liet zien in deze categorie ook internationaal goed mee te kunnen. Ze werd vijfde op het EK en ook op het WK eindigde ze knap in de top tien: zevende.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl