Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Smeenge wint de Drenthe 200

Zaterdag 28 december 2019

Track - Tim Smeenge heeft de Drenthe 200 op zijn naam gebracht. Hij rondde de overmacht van KMC af.

Ploeggenoten Roel Verhoeven en Gerben Mos gingen mee op het podium. De drie reden een wedstrijd lang vooruit. Adne Koster van Alecto ging in de achtervolging, maar geraakte niet bij het trio uit de ploeg van Martin Schuttert.

Bij zonsopkomst op weg naar Schoonloo begon Verhoeven aan een lange solo nadat Ramses Bekkenk in de beginfase het tempo hoog had gehouden. Omdat niemand echt reageerde waren Smeenge en Mos de volgende mannen die wegsprongen en voor Dwingeloo de aansluiting met Verhoeven wisten te maken. 

"Toen we eenmaal met drie man waren hebben we goed samen gewerkt en wisten we kop over kop onze voorsprong verder uit te bouwen zonder dat we op de limiet reden. Gerben kreeg het lastig maar Roel was erg sterk dus elkaar eraf rijden zat er niet in en dus draaide het na 200 kilometer uit op een sprint waarin ik op het laatst over Roel heen kon komen. Mooi om hier in eigen provincie en zo dicht bij huis te winnen"aldus Smeenge.  Bekkenk reed lang kort achter het leidende trio met de sterk rijdende Adne Koster maar moest later terrein prijs geven waar Koster knap stand hield tot de finish en als vierde eindigde.

Bij de vrouwen reed Bianca van den Hoek een wedstrijd lang vooruit. Op ruime afstand Jannita van den Brink is tweede geworden, derde Andrea van Loo. 

Foto: © Rudie OttensEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl