Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lorena Wiebes wint NK scratch

Zaterdag 28 december 2019

Track - Lorena Wiebes is in Alkmaar Nederlands kampioene op de scratch geworden.

De renster uit Mijdrecht versloeg na afloop van een levendige koers Nina Kessler in de sprint. Maike van der Duin legde beslag op de derde plek.

Na aanvallen van Winanda Spoor, Maaike Brandwagt, Judith Bloem, Kirstie van Haaften en Lonneke Uneken trok Eline van Rooijen ten aanval. Michelle de Graaf kwam erbij, maar de snelle vrouwen in het peloton lieten niet begaan. 

Wiebes spaarde zich niet tijdens dit kampioenschap. "Nee, ik moest een aantal keren een gat dichten en kon op het laatst ook niet meer wachten. Maar het is mooi als het beloond wordt met een titel. Ik kwam hier niet naar toe met de ambitie om perse te winnen. Ik rijd deze winter een aantal baanwedstrijden en enkele veldritten, maar puur als voorbereiding op het wegseizoen."

Wiebes heeft een conflict met haar team Parkhotel Valkenburg en rijdt al enkele weken in het clubshirt. "De verhoudingen zijn verhard omdat ik op aangegeven dat ik weg wil bij het team. Er kwamen serieuze aanbiedingen van Women's WorldTour-teams en dat heeft me aan het denken gezet over mijn toekomst. Omdat de ploeg mij niet wil laten gaan, heb ik besloten niet meer bij dit team te willen rijden. Ik heb veel aan het team te danken en heb niets tegen de rensters, maar de situatie is door het conflict met het management onwerkbaar geworden. Als de consequentie is dat ik dan niet meer kan fietsen op het hoogste niveau, dan is dat maar zo. Dan ga ik voor mijn club - de UWTC - fietsen en toewerken naar de maand juli, het volgende moment dat ik bij de ploeg vertrekken kan. Natuurlijk hoop ik op een oplossing. Als dat zou zijn, dat de ploeg al mijn UCI-punten mag houden en ik blanco begin, dan kan ik daar mee leven." 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl