Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild en Pieters oppermachtig op NK Madison

Zondag 29 december 2019

Track - Kirsten Wild en Amy Pieters hebben in Alkmaar het Nederlands kampioenschap op de madison gewonnen.

De wereldkampioenes op dit onderdeel toonden zich oppermachtig in een veld met zeven koppels. Zo wisten de twee een ronde te nemen op het veld en behaalden ze ook de meeste punten.

Het zilver ging naar Amber van der Hulst en Marit Raaijmakers. Mylene de Zoete en Bente van Teeseling werden derde.

Amy Pieters stond voor de derde keer op de hoogste trede van het podium op dit NK. "Natuurlijk startten we hier als favoriet, maar het is niet zo dat dit het eenvoudig maakt om op dit NK dan ook de titel te pakken. Voor ons was dit - samen met een wedstrijd in Berlijn - de laatste kans om gezamenlijk een wedstrijd te rijden voor het WK in Berlijn eind februari. Van onze coaches hadden we een lijst met opdrachten mee gekregen, die we moesten uitvoeren. Dat gaf ook een bepaalde druk op ons, maar ik denk dat we het goed gedaan hebben."

Kirsten Wild reed voor het eerst op dit driedaagse NK mee. "Het voelde best raar om aan de kant te blijven, maar Amy heeft de honneurs goed waargenomen, zag ik. Deze wedstrijd was voor ons een belangrijke oefening. Dan moet je denken aan waar je wisselt op de baan en in de groep. We hebben een steeds grotere groep goede rensters en ook in de breedte ontwikkelen we ons als land. Een paar jaar geleden reed iedereen verspreid over de baan, nu moesten we echt wel moeite doen om een ronde te nemen. Ook vonden we het gewoon leuk om een keer in dit regenboogpak te kunnen rijden tijdens een wedstrijd."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl