Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lamberink moet olympische droom opbergen

Woensdag 08 januari 2020

Offroad - Kyra Lamberink gaat ervan uit dat zij de Olympische Spelen van Tokyo niet rijden gaat. Dat vertelt ze aan De Stentor en TC Tubantia.

De sprintsters kregen voor aanvang van het baanseizoen te horen dat besloten was in de eerste helft van het seizoen te bekijken of de teamsprintsters in staat zouden zijn een medaille te halen op de Olympische Spelen. Op basis van die resultaten is besloten dat er ingezet wordt op de rensters met  de beste medaillekansen op keirin en sprint. Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen lijken daarmee de beste papieren te hebben voor een ticket voor Tokyo, eventueel nog bedreigd door Steffie van der Peet. Lamberink maakte alleen maar kans via het teamsprintscenario.  

"In de wereldbekers zag ik beetje bij beetje wel aankomen dat we niet goed genoeg zouden zijn" zegt ze in de genoemde kranten. "En dat is lastig. Je voelt druk en die druk ligt misschien nog wel het meest op de starter in de teamsprint. Jij moet de snelheid in de ploeg brengen, maar voor jou zijn de consequenties ook het grootst. Ik realiseerde me dat niemand meer belang had bij de teamsprint, behalve ik. De andere sprinters kunnen zich op scenario B richten: plaatsen voor de onderdelen keirin en sprint en ook nog de teamsprint rijden. Voor mij was er geen ander scenario.”

Bij de mannen is de teamsprint juist een belangrijke troef op olympisch succes. Ook maakt het verschil dat hier minimaal drie renners worden aangewezen. Naast de starter zijn er dus meer renners inzetbaar op keirin en sprint. Op die onderdelen zijn Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Buchli heel succesvol.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl