Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Trias-Mooi Jong wil ambities nastreven

Maandag 20 januari 2020

Elite men - De wielerclub HSK Trias/Mooi Jong werd afgelopen donderdag in het World Forum in Den Haag gepresenteerd aan de wielerliefhebbers onder wie niemand minder dan topdrummer van de Golden Earring, Cesar Zuijderwijk. Manager Hans de Jong en ploegleider Marco Riemen lieten 27 elite/belofte renners opdraven, onder wie oud-prof Floris Gerts.

Tekst: Dan Rolandus

‘’We hebben een heel mooi team van twaalf beloften en vijftien eliterenners’’, wees ploegleider Marco Riemen met trots naar de omvangrijke groep voor het seizoen 2020. ‘’We willen ons handhaven in de topcompetitie, maar wel zodanig dat we met een halfuur uitzending op Eurosport aan de frontlinie actief te zijn door aanvallend te rijden. Daarnaast willen we in de clubcompetitie gewoon meedraaien.’’ De Haagse wielerclub hoopt met troeven als Johim Ariesen, Jordy Buskermolen, Floris Gerts en Carlo van den Berg de nodiger punten te pakken. ‘’Maar ik geef ook de beloften de kans om door te groeien. We zitten ook in de beloftecompetitie (o23). Daar gaat Michel Kreder als ploegleider in meedraaien. We willen de jonge gasten opleiden en hen in een jaar of twee/drie zo goed mogelijk zien af te zetten bij een continentale wielerploeg. De meeste beloften zitten al in de opleiding bij Kreder Coaching. We geven geen druk op die jonge gasten. Ik verzeker je dat er een paar van die renners ons zullen verrassen. Serginho Wilshaus heeft zowel de Zesdaagse van Rotterdam als Bremen voor beloften gereden. Maar ook een Dennis Willems, Jardy van der Lee en Philip Sijbrandi, die van Monkey Town komt, zijn renners om rekening mee te houden.’’ Marco Riemen heeft met zijn groep de nodige ambities. ‘’We zijn drie jaar geleden gestart met Trias/Mooi Jong en heb toen gezegd dat wij in drie jaar tijd een plaats in de topcompetitie willen behalen en dat is gelukt. De uitdaging vanaf dit seizoen is dat we in drie jaar tijd de eerste continentale wielerploeg van Den Haag willen worden. We hebben daar natuurlijk ook extra sponsors voor nodig. Hans de Jong staat daar ook voor open. Als je ziet hoe het nu al gaat, zijn we op de goede weg.’’ De wielerequipe van HSK Trias/Mooi Jong gaat met een groep van zeventien renners van 16 tot en met 23 februari op trainingskamp naar Girona, in het Spaanse Catalonië. ‘’Michel Kreder en Paul Knepers verzorgen de begeleiding. We rijden in Spanje nog een trainingskoers en werken dan toe naar de Ster van Zwolle op 29 februari en naar Gent-Staden, de openingskoers in België. We kunnen in maart beschikken over André Looij en over Raymond Kreder, die dan terug is uit Japan. Zij kunnen de Ronde van Zuid-Holland rijden. Dat is onze thuiswedstrijd waarop we graag op het podium willen komen. We waren met 35 podiumplaatsen tevreden over het seizoen 2019, deden het goed in wedstrijden voor de topcompetitie en zijn met een zevende plaats in de top van de clubcompetitie geëindigd. Deze lijn willen we graag doortrekken in 2020.’’

Floris Gerts

Floris Gerts besloot na zeven jaar bij achtereenvolgens Croford, Rabobank CT, BMC, Roompot-Nederlandse Loterij en Tarteletto-Isorex begin augustus 2019 bij het laatste team zijn profcarrière te beëindigen. ‘’Niet iedereen heeft een profcarrière uit het boekje’’, kijkt de Limburger met gemengde gevoelens terug op zijn carrière. ‘’Ik ben vrij laat goed gaan fietsen, ben heel ambitieus geweest door zelf initiatief te nemen contacten te zoeken om op die manier verder te komen. In de weg naar omhoog vielen dingen meer op zijn plek en simpel gezegd zat het in de laatste twee jaar, mede door wat randzaken niet mee, maar ook daar moest ik mee dealen. Ik heb nu gekozen om verder te gaan met mijn studie geneeskunde. Dat is voor mij de beste keuze waar ik helemaal achter sta en voor wil gaan. Aan de ene kant vind ik het jammer dat het profwielrennen stopt, aan de andere kant fijn omdat ik nu ook andere dingen kan doen. Ik vind fietsen fijn, wil dat ook blijven doen. Ik ben bij Trias gekomen met nul ambitie waar het gaat om resultaten, ga mezelf niets opleggen. Ik ben tien jaar alleen maar met sport bezig geweest, doe dat van nature graag, kan niet een week stil gaan zitten. Fysiek en mentaal vind ik het heel fijn, haal er veel lol uit. We gaan dit jaar zien of ik het nog leuk vind om wedstrijdjes te rijden. Als ik het niet leuk vind, kap ik er mee. Ik had met Marco Riemen een goede klik in die zin dat hij er heel relaxed in staat om bij het te fietsen. Ik kan voor de ploeg en de jonge renners natuurlijk ook een heleboel betekenen met alle ervaring die ik meebreng, De jonge renners krijgen een mooie kans om er iets van te maken. Als er wat in die jongens zit, dan krijgen zij bij Trias een goede kans om het eruit te halen. Ik kan de jongens daarbij helpen. Daar kunnen zij hun voordeel mee doen. Ik heb voor mezelf dan een beetje lol en de renners hebben wat aan mij’’, aldus de 27-jarige Floris Gerts.

Michel Kreder

Michel Kreder besloot het profleven aan het einde van het seizoen na tien jaar te besluiten. De coureur uit Zevenhuizen belandde na zijn opleiding bij Unibet, Davo en Rabobank in 2010 bij het Amerikaanse Garmin en vervolgens via Wanty-Groupe Gobert, Roompot-Oranje Peloton en Aqua Blue Sport bij het Chinese Ningxia Sports Lottery-Livall. ‘’Ik was het door omstandigheden bij de laatste ploeg zat, zij kwamen hun afspraken niet na, is gewoon niet geworden van wat ik er van had verwacht. China heeft het plezier in het wielrennen bij mij weg gehaald.’’ Michel Kreder had intussen samen met zijn broer Raymond de onderneming Kreder Coaching opgestart. ‘’We zijn vanuit de fun met Kreder Coaching begonnen, vonden het leuk om daar met onze kennis en ervaring als wielrenner iets mee te gaan doen.’’ Marco Riemen klopte vervolgens in Zevenhuizen op de deur bij de 32-jarige Michel Kreder. ‘’Marco vroeg anderhalfjaar geleden of ik het interessant vond om ploegleider te worden. Je zit in Azië en je bent af en toe thuis. Toen gaf ik aan dat ik de tijd nog niet had, maar ik daar wel iets in zag voor de toekomst. Toen ik in augustus/september al wist dat ik ging stoppen met fietsen, kwam ik weer met Marco in gesprek. Van het één kwam het ander. Het ploegleiderschap sluit mooi aan bij de coaching. Ik begeleid al een aantal jonge renners en ook een aantal van Mooi Jong. Dat je dan in de koers kan zijn maakt het extra leuk. Ik zal het één en ander moeten ervaren. De ene renner is de andere niet, moet hen ook beter leren kennen. Met de aanwezigheid in de koers ga je ook zien hoe zij rijden, krijg je meer inzicht wat zij kunnen. Ik kan daar op inhaken en vervolgens de nodige tips meegeven. Het ploegleider zijn vanuit de auto wordt een heel nieuwe ervaring. Wat je als trainer/coach meemaakt en nu vanuit de auto kunt zien, maakt het alleen maar mooier.’’

Hans de Jong

Manager Hans de Jong heeft hoge verwachtingen van zijn ploeg. ‘’We gaan binnenkort op trainingskamp naar Girona. Ik heb al gemerkt dat de jongens super gemotiveerd zijn. Het is met al die renners nog een beetje wennen. Maar zeker en vast staat dat we goed mee willen doen in zowel de top- als de clubcompetitie. Daarnaast rijden we nog een aantal wedstrijden in België. Het programma ziet er voor iedereen heel goed uit. We kwamen vorig jaar uit op 35 podiumplaatsen, mooi natuurlijk, maar nu hoop ik op 50 podiumplaatsen en misschien zitten daar wel 20 overwinningen bij. Het allerbelangrijkste is dat we ons moeten laten zien in de koersen die er toe doen. Als dat lukt, komen de successen vanzelf. Ik heb er met heel de technische staf en begeleiding veel zin in’’, besloot Hans de Jong.

Elite/beloften 2020: Johim Ariesen, Jordy Buskermolen, Floris Gerts, André Looij, Raymond Kreder, Richard Dijkshoorn, Carlo van den Berg, David van den Berg, Rienk Engele, Niels Overvoorde, Niels Immerzeel, Eddy Godde, Marvin van Spronsen, Frenky van de Vorst, Steven Stenekes, Stefan Wolffebuttel, Jesse Huijbregts, Kevin Reuvers , Stan van de Bergh, Serginho Wilshaus, Thomas Ruijgrok, Sam Meijdam, Philip Sijbrandi, Dennis Willems, Mitchell Vink, Jardi van der Lee en Danny Maas.

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl